Els Estruch donen a la Biblioteca el premi del concurs de dibuix del nou llibre de JK Rowling

707
Mercè Parera, Andreu González, Mar Camacho, Xavier Estruch i Montse Barnet al darrera, amb l'Ona i la Bruna a primer terme

La família Estruch Barnet ha donat a la Biblioteca Martorell un lot de 22 llibres infantils, que són el premi guanyat recentment per la Bruna Estruch Barnet en el concurs de dibuix de l’Editorial Salamandra. Aquest certamen convocava nens i nenes de 7 a 12 anys a il·lustrar passatges de l’Ickabog, el darrer llibre de l’escriptora JK Rowling. A l’acte de lliurament hi ha assistit el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Andreu González.

La Bruna va ser una de les 34 guanyadores -d’entre 2.000 aspirants- del concurs a l’edició de l’Amèrica del Sud i Espanya. Una part del premi és la impressió el dibuix a la pàgina 211 de la novel·la en les edicions en català i castellà. L’altra, el lot de llibres infantils i juvenils, que tindrà com a destí l’equipament martorellenc.

Aquesta ha estat la voluntat de la Montse Barnet, el Xavier Estruch i les seves filles Ona i Bruna. En Xavier explica que “som molt usuaris de la Biblioteca i vam pensar que el millor era portar els llibres aquí, per a que tothom en gaudeixi”. Són “de molt bona qualitat i molt macos, amb molts dibuixos i històries diferents i entretingudes per a nens i joves de 10 a 18 anys”.

Xavier Estruch

El regidor de Cultura ha agraït el gest de la família, que ajuda a fomentar la lectura sobre paper: “Aquests mesos des de l’inici de la pandèmia hem fet un consum intensiu de pantalles i també pel que fa a la lectura. Els que som de la cultura del llibre físic, en paper, agraïm molt aquesta donació. És un regal magnífic”.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

Entre juny i juliol, les dues germanes van participar al concurs convocat per l’editorial i ideat per JK Rowling -creadora de la saga Harry Potter- per a que infants d’arreu del món dibuixessin, cada dia, les escenes adients a l’argument de cada capítol. Per la Montse, “va ser una sorpresa molt gran que guanyés. Fa molta patxoca veure el dibuix a un llibre de la JK Rowling”.

De la seva banda, el Xavi reconeix que “la Bruna té nou anys i encara no és conscient que aquest dibuix és en un llibre que perdurarà. Cada cop que obri aquella pàgina i trobi el dibuix se n’adonarà que el va fer ella, i això és molt bonic”.

Montse Barnet i Xavier Estruch

L’editorial havia preseleccionat quatre dibuixos de l’Ona i dos de la Bruna en aquesta edició del concurs.