Els estudiants del Col·legi La Mercè promouen una campanya de donació de sang

415

El proper dimecres 13 de maig, els estudiants de sisè de Primària del Col·legi La Mercè realitzaran una campanya de donació de sang adreçada a familiars de la comunitat educativa i als ciutadans de Martorell. La campanya compta amb el suport del Banc de Sang i Teixits (BST) i del Grup de recerca i educació moral (GREM) de la Universitat de Barcelona (UB).

El Col·legi La Mercè està enllestint la jornada de donació de sang que farà el 13 de maig al gimnàs que es troba situat davant de l’escola, a l’antic Cine Nou. Paula Ortiz assegura que “la campanya de donació de sang és un projecte d’aprenentatge i servei que l’hem treballat durant aquest curs a classe a través dels aparells del cos humà. En aquest projecte també hem elaborat tots junts l’aparell circulatori i hem disseccionat el cos d’un porc”.

La donació de sang és un acte senzill, segur, gens dolorós i assistit per professionals especialitzats en tot moment. Pau Costafreda assegura que “la donació és oberta a tothom. Per ser donant, s’ha de tenir més de 18 anys i menys de 65 anys. Excepcionalment, si s’és donant habitual, es pot donar sang fins als 70 anys. També cal tenir present que s’ha de pesar més de 50 kg i haver passat dos mesos des de l’última donació”.

Un logotip per a la campanya

El projecte d’aprenentatge i servei ha inclòs el disseny d’un logotip que han dissenyat els alumnes de sisè de Primària. Pere Prim comenta que “en aquesta campanya el logo és una gota de sang amb cames i braços que està estirada sobre una llitera i li estan treient sang”. El logo es complementa “amb el signe de l’infinit de color verd perquè és el color de l’esperança i amb tres gotes de sang perquè amb una donació es poden salvar tres persones”, apunta Carla Santos.

La campanya de donació de sang es farà el 13 de maig, de 9 a 13h i de 15.15 a 19.30h al gimnàs que es troba situat davant de l’escola, a l’antic Cine Nou.

A Madrid, al KitCaixa Joves Emprenedors

Quatre joves del col·legi La Mercè són a Madrid en la final del programa KitCaixa Joves Emprenedors per impulsar un projecte d’un rellotge per a diabètics. Del miler de projectes que s’han presentat d’arreu de l’Estat, la proposta del Col·legi La Mercè ha estat una de les 35 que han accedit a la final que tindrà lloc fins al 9 de maig. El premi és un viatge formatiu a Silicon Valley (Califòrnia, EUA) del 10 al 19 de juliol.