La Fira de Primavera s’acomiada amb uns focs a ritme dels cracs de la música

1576
Piromusical
Piromusical

El Piromusical ha estat el colofó de quatre dies intensos de Fira de Primavera. Cançons mítiques, que perduraran per sempre, han sonat en sincronia amb els focs d’artifici, sota l’atenta mirada de centenars de persones aplegades al voltant de la plaça de les Cultures. La soprano martorellenca Alba Fernández ha ofert, prèviament, un concert al Centre Cultural.

Les veus immortals de Prince, Whitney Houston, David Bowie, Aretha Franklin, George Michael o Queen, i cançons d’U2, Scorpions i AC/DC, gravades en la memòria col·lectiva, han protagonitzat el Piromusical; un espectacle de so i llum que ha homenatjat els cracs de la música. Music de John Miles ha posat el punt i final a un muntatge visual que ha encisat els assistents.

Prop de 200 persones han assistit al concert de la soprano martorellenca Alba Fernández, aquesta tarda a l’Auditori Joan Cererols. La guanyadora del Premi del Públic de la primera edició del Concurs de Cant Josep Palet ha ofert un recital en el qual, a la primera, part ha barrejat peces barroques amb bel canto, interpretant dues àries de Händel i un monogràfic de 4 peces de Bellini. La segona part ha inclòs cançó espanyola i francesa.

Concert soprano Alba Fernández
Concert soprano Alba Fernández

Fira de la Música a El Progrés

Desenes de famílies han gaudit aquest matí de La Fira de la Música a El Progrés. La Secció Sardanista, La Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil, i Joventuts Musicals de Martorell han organitzat l’espectacle Tututs!, per descobrir les mil i una històries que s’amaguen darrera una cobla, de la mà de la Cobla Bisbal Jove.

Tututs! és una aventura musical amb grans dosis d’humor, que ha apropat al públic tots els instruments de la cobla. La Bisbal Jove ha interpretat un repertori variat i sorprenent, “fent un recorregut per tots els elements típics d’una Festa Major”, ha dit el director artístic de l’espectacle, David Planas. Des d’una processó, les sardanes, el ball de tarda, el gran concert, passant pel ball de nit, les matines, la música dels discjòqueis, els castells de foc o els castellers. “És un espectacle totalment participatiu, on el públic està actiu des del principi i fins al final. Trenquem l’estereotip que la cobla només pot tocar sardanes”, ha expressat.

David Planas, director artístic

Xavier Molina, director musical, ha afirmat que, en l’última dècada, “la Bisbal Jove ha tingut una trajectòria implicada en projectes molt diversos. Els músics estan avesats a sortir-se dels codis tradicionals de la cobla. Tenen l’oportunitat de fer créixer un repertori amb un llenguatge que surt de l’habitual de les ballades del cap de setmana. És enriquidor i molt divertit”.

Xavier Molina, director musical

Una hora abans de l’espectacle, els infants han pogut fer una broixeta de notes musicals amb fruita, han construït un instrument amb llegums i han pogut experimentar amb instruments casolans a la pista d’El Progrés.