Els infants de la Coral Ars Nova canten i enregistren des del confinament

993

La Coral Infantil Ars Nova ha enllestit un vídeo on els seus integrants interpreten des de casa la cançó El meu asteroide. Hi ha participat una dotzena de nenes i nens d’entre 8 i 12 anys, sota la direcció de Xavier Pagès, qui després ha fet el muntatge d’imatge i so. El vídeo resultant ja es pot veure a les xarxes socials de l’entitat.

Ha estat la manera “de mantenir un mínim contacte, tornar a trobar-nos i seguir amb l’activitat que portàvem amb el cor infantil abans”, comenta Pagès. S’ha fet interpretant una cançó inclosa a El Petit Príncep, una peça “molt bonica i amb història a la Coral, ja que forma part d’un musical que vam interpretar fa temps, i que ara hem rescatat”.

Xavier Pagès, director musical de la Coral Ars Nova

Pagès va fer arribar als alumnes la base i la manera de cantar i cada infant va enviar l’enregistrament de la cantada abans que el director muntés i sincronitzés la imatge i el so. El resultat final és un vídeo i “una bona experiència per a ells, tot i que trobem a faltar el contacte directe, el real, no el virtual. La nostra és una activitat que es basa en el contacte, en cantar i en tenir una relació personal de tu a tu”.

Xavier Pagès, director musical de la Coral Ars Nova

D’això se’n fa ressò també el Roc Encinas, un dels components de la Coral Ars Nova Infantil. Reconeix que “durant aquest temps he trobat molt a faltar la coral, però cantar El meu asteroide m’ha agradat molt. Ja l’havíem cantat amb la coral i l’hem recuperada per fer aquesta activitat virtual”.

Roc Encinas, cantaire de la Coral Infantil Ars Nova

Primeres trobades i assaigs virtuals de la coral d’adults

La progressiva tornada a l’activitat de la secció d’adults de l’Ars Nova ja és en marxa amb els primers assaigs virtuals. “Cada dos o tres dies, ens trobem els membres de la junta i planegem propers passos”, diu Pagès. El director musical avança que “estem preparant l’estrena de la primera col·laboració virtual de tots els cantaires, una trentena, amb el tema del Lax’n’Busto Tornarem”. La setmana vinent podrien començar els assaigs virtuals a través de videoconferències amb el nou repertori.

Xavier Pagès, director musical de la Coral Ars Nova

Pagès avança que, passat l’estiu, un dels objectius serà abordar el concert de Sant Esteve, una de les dates assenyalades per l’entitat. “Ja veurem com, però el mantindrem, sigui de forma virtual o presencial”, conclou.