Els infants ja gaudeixen d’una nova zona de jocs temàtics al passeig de Catalunya

717
Jocs temàtics al passeig de Catalunya. Foto: Míriam Moreno
Jocs temàtics al passeig de Catalunya. Foto: Míriam Moreno

Una de les propostes més votades als Pressupostos Participatius de l’any 2018, amb 489 vots, va ser la construcció d’una nova zona de jocs temàtics al passeig de Catalunya, enllestida aquesta setmana. Els jocs infantils d’aquest nou espai per als més petits, al costat de l’amfiteatre del passeig, són inspirats en l’època del juràssic.

Els elements de joc, per a infants de 3 a 12 anys, simulen l’esquelet d’un tiranosaure i un diplodocus, fets amb fusta laminada, acer inoxidable i panells de plàstic d’alta densitat. Els dinosaures fan 9×3,5 metres i 8,5×1 metres. A més, s’ha endreçat l’entorn renovant el paviment, instal·lant fonts, nous bancs i papereres.

La regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, ha comentat que “la persona que va fer aquesta proposta va concretar-la molt i suggerir, fins i tot, alguns dels elements. Finalment, es va decidir construir aquesta zona temàtica que està tenint molt d’èxit entre la canalla. La proposta no era fàcil de realitzar perquè el passeig de Catalunya té algunes particularitats arquitectòniques i es va haver de triar un espai i uns elements que puguin ser reaprofitables en el moment que el passeig es redissenyi a mig termini”.

Míriam Riera, regidora de Participació

La proposta més votada en els Pressupostos Participatius de 2018, amb 517 vots, va ser l’elaboració d’un estudi per a la millora de les zones verdes municipals i l’arbrat viari. “Per tal de poder realitzar l’estudi, era necessari un inventari consultable de l’arbrat. Per aquest motiu, un enginyer agrònom ha estat actualitzant la cartografia dels arbres de l’espai públic els darrers mesos”, ha explicat Riera. Actualment, s’està acabant de redactar el plec tècnic per treure a concurs públic l’elaboració de l’estudi.

Míriam Riera, regidora de Participació

La ciutadania també va triar, amb 455 vots, instal·lar plaques fotovoltaiques als edificis municipals. El conjunt de plaques que s’han pogut finançar amb la proposta dels Pressupostos Participatius de 2018 se situarà a la zona d’aparcament del Complex Integral d’Esport i Salut (CIES) per captar la major energia solar possible. La instal·lació farà que l’equipament esportiu sigui més sostenible, ja que part de l’energia que consumirà serà provinent del sol, en lloc de la xarxa tradicional.

La idea de fer un parc de jocs singulars va rebre 356 vots. Míriam Riera ha comentat que “la nova zona de lleure infantil formarà part de la primera fase del nou Parc Fluvial”, que quedarà enllestida aquest mes, i que s’estén per la llera del riu Anoia des de la zona del pàrquing del Vapor fins a l’altura del pont per a vianants (la palanca). El Parc Fluvial “convertirà la llera de l’Anoia en un nou espai d’esbarjo per als martorellencs amb camins per passejar a peu o en bicicleta, zones de jocs, de pícnic i horts urbans”.

Míriam Riera, regidora de Participació

Estat d’execució de les propostes escollides pel Consell d’Infants 2018

La proposta més votada dels Pressupostos Participatius 2018 del Consell d’Infants, amb 648 vots, va ser la creació de zones de wifi lliure i gratuïta en equipaments municipals. Tot i ser la proposta més votada pels infants de 4t, 5è i 6è de les escoles de Martorell, com que ja va ser una proposta que també va sortir escollida en els Pressupostos Participatius generals (en els quals poden votar els dels majors de 16 anys), la major part de la dotació d’aquest procés (40.000 €) es destinarà a la segona proposta més votada, la de fer una instal·lació de tobogans a la piscina d’estiu.

Míriam Riera, regidora de Participació

La segona proposta, amb 589 vots dels infants, va ser la creació d’un espai de tobogans a la piscina d’estiu. Actualment, es treballa en el projecte tècnic i està previst que ja se’n pugui gaudir en la temporada de la piscina d’estiu de 2019.

Dilluns comencen les votacions 2019

Del 8 d’abril al 6 de maig, es podran votar les propostes seleccionades als Pressupostos Participatius de 2019. Les votacions es podran fer a través de la plataforma decideix.martorell.cat i al Centre de Serveis a les Entitats El Círcol (plaça de la Vila, 19). La Regidoria de Participació també instal·larà punts de votació al carrer, coincidint amb activitats al municipi per tal que la ciutadania pugui dir la seva.