Els joves de ‘Projectes Singulars’ finalitzen les seves pràctiques de magatzem en empreses de Martorell

657

Durant el passat mes de juny, els alumnes del curs ‘Activitats Auxiliars de Magatzem’, emmarcat en ‘Projectes Singulars’, van finalitzar la seva formació amb un mòdul de 40 hores de pràctiques professionals no laborals inclòs en l’itinerari corresponent a aquest certificat de professionalitat.

Gràcies a la col·laboració de les empreses de Martorell Carrefour i Vira, 12 joves alumnes del curs van tenir l’oportunitat de contacte real amb el món laboral aplicant els conceptes assolits durant el curs. Els alumnes van posar en pràctica els coneixements d’operacions auxiliars de magatzem, recepció, desconsolidació, ubicació bàsica, preparació i expedició de càrregues i descàrregues, de manera coordinada o en equip. Gràcies a aquestes pràctiques, els alumnes van poder desenvolupar l’activitat professional en el sector de la logística i magatzem.

L’empresa Carrefour va acollir a 9 dels 12 alumnes, mentre que l’empresa Vira va facilitar les pràctiques de tres alumnes. A més, quatre dels nou alumnes que van fer les pràctiques a Carrefour van aconseguir la seva continuïtat en l’empresa amb un posterior contracte laboral.

‘Jove, al Baix tu decideixes’

L’Ajuntament de Martorell, a través de la Regidoria de Promoció Econòmica i en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat, va iniciar al mes de gener el ‘Projecte Singular’ d’ocupació ‘Jove, al Baix tu decideixes’, adreçat a persones joves que es troben en situació d’atur i que no formen part dels sistemes d’educació i formació.

El projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els projectes Singulars de Garantia Juvenil, i el seu objectiu és reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals de les persones joves mitjançant actuacions destinades a la millora de l’ocupabilitat, realitzant orientació laboral i formació professionalitzadora a través de l’adquisició d’experiència laboral.

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell ha ofert en aquesta edició de ‘Projectes Singulars’ a més de l’orientació laboral als joves, el curs de formació professionalitzadora CP ‘Activitats Auxiliars de Magatzem’, certificat de professionalitat nivell 1 amb una durada total de 250 hores estructurades en tres mòduls formatius amb un total de 170 hores, 40 hores de formació complementària i 40 hores de pràctiques professionals no laborals. La formació es va iniciar al mes de març i fins juliol de 2019 de forma intensiva de dilluns a dijous a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica de Martorell.

Dels 15 participants del projecte (10 de Martorell, tres d’Abrera, un de Sant Andreu de la Barca i un de Vallirana), 12 han finalitzat el curs completament amb l’obtenció del certificat de professionalitat que acredita la seva formació.

Visites entorn productiu i social

Durant el programa s’han realitzat diferents visites a l’entorn productiu i social del municipi com la visita a les empreses Gronpes, La Fageda, Vira i Carrefour on els alumnes van tenir contacte amb el món laboral per conèixer el funcionament dels magatzems d’aquestes empreses. També es va realitzar una sortida a la fira de Construmat per visitar la Fundació Laboral de la Construcció i realitzar diferents activitats virtuals de treballs en alçada.

Finalment, en el marc del projecte també s’han realitzat diferents visites a l’entorn social, els alumnes van visitar el Centre Ocupacional Can Serra de Martorell i van participar en un taller de viver de plantes. Un grup de joves junt amb les cooperatives escolars de Martorell participants en el programa ‘Cultura Emprenedora a l’escola’ van visitar també l’entitat social La Fageda per conèixer les instal·lacions i el funcionament d’aquesta entitat com a exemple de cooperativa d’emprenedoria social sense ànim de lucre.

Tot i que els alumnes han finalitzat la formació professionalitzadora, les accions de tutorització i orientació d’aquests joves, i les visites a l’entorn productiu i social continuen fins a finals de desembre.