Els Laborda-Clopas es menjaran la mona de Caramelles amb la família i els amics

477
Caramelles
Caramelles

La família Laborda-Clopas ha guanyat el sorteig de la gran mona de Caramelles de Martorell. Aquest diumenge, han recollit el dolç de Pasqua a la plaça de la Vila. Prèviament, una vuitantena de caramellaires ha repartit el seu cançoner per carrers, places i parròquies, per honorar la tradició.

Després d’estar exposada uns dies a l’aparador de la Ferreteria Bacarisas, la mona de Pasqua ha estat lliurada avui a la família guanyadora, els Laborda-Clopas, que van comprar la butlleta afortunada, les quatre darreres xifres de la qual coincidien amb el sorteig de l’ONCE del 18 d’abril. El pastís de crema cremada està elaborat per la Pastisseria Artigues i la figura de xocolata, inspirada en el conte El monstre de colors, per la xocolateria Simón Coll.

“Li ha tocat a la meva filla gran, la Marta, que viu a Londres. Va estar a Martorell al març i va comprar alguns números. Ha marxat trista perquè no se l’ha pogut endur, ni l’ha pogut tastar. Ens la menjarem amb la família demà i també el dia de Sant Jordi, i en repartirem entre amics i coneguts”, comenta Assumpta Clopas.

Assumpta Clopas, mare guanyadora mona Caramelles

Els Laborda-Clopas són caramellaires de tota la vida. Tot i que els darrers anys no hi han participat gaire en les cantades, sempre hi donen suport. Assumpta Clopas creu que la tradició no s’ha de perdre mai, i n’augura un bon pronòstic, ja que cada cop hi ha més canalla a l’entitat.

Assumpta Clopas, mare guanyadora mona Caramelles

Anna Gil, membre de Caramelles de Martorell, ha explicat que, enguany, han seguit amb la tònica d’adaptar algunes cançons populars o conegudes al seu repertori. En aquesta ocasió, han interpretat Per Pasqua Caramelles -versió d’El Caganer d’Albert Pla-; Trenet -adaptació de la cançó Grease Lighning feta per Nina Cintas- i Caramelles Llibertat -lletra i música de Mercè Miró.

Anna Gil, membre de Caramelles de Martorell

Les cantades han començat, a les 9.30h, a la plaça de l’Església. Tot seguit, han recorregut la la plaça 25 de setembre; el carrer de Pau Par; la plaça de la Creu; Crist Salvador -coincidint amb la sortida de missa de les 11.00h-; l’Esplai de la Gent Gran de Buenos Aires; la plaça de les Hores; l’Església de Santa Maria -sortida de missa de les 12.00h- i l’Ajuntament.

Demà dilluns, a les 9.30h, quedaran per seguir cantant a la plaça de l’Era del Pedró i continuarà cap al carrer de Sant Joan; la plaça 11 de setembre; la Residència de la Gent Gran de Sant Joan de Déu; la rambla de Les Bòbiles, la plaça de Frederic Duran, el carrer d’Ausiàs March i el Centre Cultural.

La comitiva va acompanyada del Met i la Queta dels Capgrossos de Martorell. Tot el recorregut es pot seguir, al minut, a través de les xarxes socials de l’entitat. Les cançons es poden descarregar aquí.