Els martorellencs Baratos treuen al mercat el seu tercer disc, ‘Fills del Llobregat’

1526
Festa Major 2017
Festa Major 2017. Baratos

El grup martorellenc Baratos ha editat el seu tercer disc, Fills del Llobregat. Un àlbum més treballat, des del punt de vista musical, amb una desena de temes compromesos i amb més crítica social que de costum. La formació d’ska i ritmes jamaicans va celebrar el seu 10è aniversari l’estiu passat, preestrenant el disc durant la Festa Major. Ara ja és disponible al mercat, i es pot sentir a Youtube i Spotify.

Baratos va néixer el juliol del 2006 per tocar cançons dels seus grups d’ska preferits, com Skatalà, Dr. Calypso, The Specials, Toots & the Maytals, The Skatalites, Kortatu, Skalariak o The Toasters, entre d’altres. El nom del grup, de fet, va sorgir de la cançó Barato dels Skatalà. L’11 de setembre d’aquell mateix any, van debutar en un concert al pont del Diable.

Sense perdre la idea de fer versions, poc a poc van anar incorporant temes propis al seu repertori amb influències rocksteady, reggae i punk. L’any 2010 editen el seu primer disc Tens pa a l’ull, amb temes propis i versions de clàssics de l’ska com Guns of Navarone o Monkey Man. Tres anys després, publiquen Això no rutlla, un disc més evolucionat amb cançons que parlen de perfils de persones, d’anècdotes de concerts i d’altres maneres de viure. Després d’una aturada, alguns dels components de la banda van decidir reagrupar-se i tirar endavant aquest nou projecte, Fills del Llobregat, que mostra l’evolució i la maduresa d’una banda consolidada, orgullosa de ser de Martorell.

Reivindicatius, elegants i enèrgics, han aconseguit compartir escenari amb grups com La Terrasseta de Preixens, Malestar Social, The Trumpets of Falopi, Intifada, Discípulos de Otilia, Betagarri, Obrint Pas, la Gossa Sorda o Dr. Ring Ding, entre molts d’altres. Actualment, la formació està integrada per Pere Miró (saxo i veu), Narcís Rodríguez (veu) , Joan Rodríguez (bateria), Cristian H. Castellví (baix), Albert Jané (guitarra), Jordi Escoda (trompeta), Joan Comaposada (teclat), Àlex Ortiz (trombó) i Joan Gil (tècnic de so).