Els martorellencs David Matías i Cristian Vila guanyen la medalla d’or en l’estatal juvenil d’handbol

1339

La selecció catalana juvenil s’ha proclamat campiona d’Espanya i ho ha fet amb dos martorellencs en les seves files. Es tracta de David Matías (Martorell, 2002) i Cristian Vila (Barcelona, 2002), jugadors de l’Handbol Sant Quirze i que es van imposar a Madrid a la gran final per 24 a 32 i van reblar el campionat invictes.

En l’estatal, que va tenir lloc a Cantàbria, la selecció dirigida per David López va mantenir-se sense derrotes des de la primera jornada. En la fase prèvia, els catalans van véncer Aragó (34-20), Castella i Lleó (24-30) i el País Basc (32-25). El rivals dels quarts de final va ser Galícia, a qui la selecció catalana va tombar per 34 a 27 i va accedir a la semifinal per enfrontar-se a Andalusia. Els de López van guanyar de manera clara (31-18) i en el  darrer escull abans de guanyar l’or, la final, van véncer contra Madrid i van donar una medalla a l’expedició catalana.

Cristian Vila va iniciar-se a les categories inferiors del CH Sant Andreu i del CH Martorell per fer el salt al FC Barcelona i l’Handbol Sant Vicenç. L’Handbol Sant Quirze és el seu club des d’aquest curs 2019-2020 i ha repetit a la selecció catalana per segona temporada consecutiva. David Matías, de la seva banda, va formar-se fins la categoria cadet al CH Martorell quan va fitxar per l’Handbol Sant Vicenç i aquesta temporada per l’Handbol Sant Quirze. El martorellenc ha debutat amb la selecció catalana en aquesta ocasió.

Tots dos destaquen de l’estatal que serà un campionat molt especial per a ells, tant per la medalla com pels dies de competició. Vila posa en relleu el treball de l’equip per posar-se a punt davant altres seleccions que han tingut més de preparació.

Cristian Vila, jugador Handbol Sant Quirze

Matías, de la seva banda, parla de l’experiència amb majúscules i ha confessat que torna molt content de Cantàbria.

David Matías, jugador Handbol Sant Quirze

En la lliga regular, Vila i Matías són segons del grup B de Lliga Catalana juvenil amb l’Handbol Sant Quirze a dues jornades per cloure la primera fase de competició.