Els martorellencs han tornat a ocupar La Vila durant aquest matí de diumenge

400

Com ja és tradició, el diumenge de Fira, La Vila s’omple de visitants. Durant tot el matí els carrers principals –Anselm Clavé, plaça de la Vila, Francesc Santacana, plaça de l’Església i Portal d’Anoia- s’han convertit en un autèntic formiguer de persones disposades a no deixar-se escapar cap de les propostes programades. L’alcalde, Xavier Fonollosa, i els regidors de govern han fet la tradicional passejada. En aquesta ocasió acompanyats per la delegació francesa de Chevilly-Larue, encapçalada per la seva alcaldessa, Stéphanie Daumin, que des del passat dijous són a Martorell.

Múltiples activitats han protagonitzat, aquest matí de diumenge, la Fira de Primavera a La Vila. A les 10.00h ja s’ha posat en marxa la Mostra de productes amb un ampli ventall d’oferta comercial, cultural i lúdica, amb la Fira d’Artesania, del joc i de l’oci familiar. A més de la Fira del Bestiar amb una mostra ramadera i el Concurs d’Arrossegament.

No hi ha faltat les tradicions com les puntes de coixí i tampoc les exposicions o la visita a la farmàcia Bujons. També el Mercat del Trasto a El Progrés, l’exposició d’art floral japonès ‘Ikebana’ al Muxart o el Martocoral, que enguany ha aplegat 112 cantaires.

Ikebana, l’art efímer japonès

Ikebana, exposició d’art floral japonès, es pot veure durant tot aquest diumenge al Muxart. Espai d’Art i Creació Contemporanis. Es tracta d’una exposició efímera, com els propis materials de què està feta, que va més enllà de l’arranjament floral. De fet, és un ritual, un art de profunda espiritualitat, que està en comunió amb el que ens envolta i l’equilibri emocional i mental.

L’Ikebana es fa principalment amb flors, encara que també s’utilitzen branques, fulles, fruits o llavors. Més enllà de la funció estètica o ornamental, és una tècnica que serveix per meditar i està connectat amb les estacions de l’any i cicles de la vida. En destaca l’aspecte minimalista de les composicions.

La Farmàcia Bujons atreu visitants

Després de la inauguració de la rehabilitació de l’edifici, la setmana passada, aquest diumenge s’ha pogut visitar aquest espai que conserva molts dels instruments, de les matèries primeres i dels receptaris d’un establiment farmacèutic de finals del XIX, principis del XX.

Molts martorellencs han passat per l’espai i han estat guiats per membres del Centre d’Estudis Martorellencs, entitat que hi tindrà la seva seu i s’encarregarà de dinamitza-ne activitats.

Zinematik. Mecanismes cinematogràfics primitius

Els més petits, infants de 3 a 12 anys, estan gaudint de la mostra interactiva de màquines que al llarg de la història han servit per reproduir i conservar en imatges el món que ens envolta.

Anteriors a la fotografia i el cinema, objectes com la càmera fosca o el praxinoscopi, que semblen sorgits de l’equipatge d’un mag, van ser passos necessaris per arribar a allò que avui és el cinema i la fotografia. La col·lecció s’ha instal·lat durant tot el dia als jardins de l’Enrajolada.

Il·lustra’m presenta una vintena d’artistes

El I Mercat de l’Il·lustrador ha estat una de les novetats de la Fira de Primavera. Hi participen una vintena de parades amb dibuixants, creadors i il·lustradors de diferents estils, locals i d’arreu. Instal·lats a la plaça de Portal d’Anoia, els participants ensenyen la seva oferta de petit format, alhora que posen les seves creacions a la venda amb preus assequibles.

Martocoral mostra la tradició coral local

La plaça de l’Església s’ha convertit, aquest migdia de diumenge, en l’espai coral de la Fira. Més d’un centenar de cantaires han participat al Martocoral amb les formacions de l’Escola Municipal de Música, del Barri Rosanes, l’Harmonia de l’esplai de Gent Gran de Buenos Aires, el Cor Solvin-Inovyn i la d’El Progrés. La presentació ha anat a càrrec de l’Aula de Teatre de Martorell.

El recital s’ha tancat amb la cantada conjunta, amb totes les formacions, de la peça El Rossinyol.

Foc i més tradició per rematar el diumenge

El foc i les figures festives –locals i d’arreu- faran aquest vespre espectacles al voltant de la plaça de l’Església, la plaça de la Vila i l’aparcament del Pont d’Anoia. És La nit de les bèsties que comptarà amb la presència de la companyia Efímer, el Drac dels Diables de Masquefa, la Garça dels Diables d’Abrera. I no hi faltarà la Carpafera, el Bitxo i el Diable de la colla de Diables de Martorell.