Els martorellencs poden votar des d’avui entre 26 propostes dels Pressupostos Participatius 2018

1557
Pressupostos Participatius 2018
Pressupostos Participatius 2018

Des d’aquest divendres 18 de maig i fins el proper 18 de juny, totes les persones empadronades a Martorell i majors de 16 anys poden votar les propostes dels Pressupostos Participatius 2018. Els votants poden entrar al web decideix.martorell.cat i escollir entre 3 i 5 de les 26 candidates que han superat els criteris tècnics. Aquesta iniciativa de la Regidoria de Comunicació, Cooperació i Participació invertirà 200.000 euros a executar les idees aportades per la ciutadania i que tinguin més suport a les urnes.

Una xifra total de 26 propostes, formulades per particulars i entitats de Martorell, han superat els criteris tècnics i des d’avui i fins el 18 de juny, son sotmeses a votació. La manera més directa per exercir el vot és el web decideix.martorell.cat, tot i que també es pot fer de manera presencial a l’Oficina de Pressupostos Participatius (El Círcol, Centre de Serveis a les Entitats, a la plaça de la Vila, 19). Podran votar totes les persones empadronades a Martorell i que siguin majors de 16 anys.

Enguany s’han presentat 94 propostes (per 88 de l’any passat), de les quals 26 han superat els criteris tècnics i competencials que els tècnics municipals han analitzat minuciosament. Les candidates finalistes són accions a desenvolupar en equipaments -de lleure, culturals, esportius i d’ensenyament-, a la via pública, relacionades amb el medi ambient, amb la cultura, el patrimoni històric i les tradicions locals, sempre amb un topall de cost no superior als 40.000 euros en cada cas. Les més votades i que encaixin en el total de 160.000 euros -els 40.000 restants corresponen al Consell dels Infants- seran les que l’Ajuntament durà a terme.

Riera: “Volem que aquest any voti més gent”

La regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, valora “l’increment de propostes presentades i el fet que hi ha hagut més propostes individuals que no pas d’entitats, perquè està bé que cada martorellenc pugui presentar per sí mateix una idea sense necessitat de formar part d’una entitat”. Alhora, considera que “un dels nostres objectius és que voti més gent. L’any passat vam tenir 2.055 vots, que és molt, però volem seguim incrementant el número de persones que hi participen”. Per aquest motiu, enguany s’ha ampliat una setmana més -de tres a quatre- el termini de votacions.

Míriam Riera, regidora de Comunicació, Cooperació i Participació de l'Ajuntament de Martorell

Properament es concretaran els punts de votació a instal·lar en diferents equipaments de Martorell en dies i franges horàries fins el 18 de juny.