Els Mossos d’Esquadra ajuden els joves a utilitzar Internet i les xarxes socials amb seguretat

1168
Lliurament diplomes 'Internet segura de tu a tu' INS Maria Canela
Lliurament diplomes 'Internet segura de tu a tu' INS Maria Canela

Els Mossos d’Esquadra de Martorell han finalitzat la campanya ‘Internet segura de tu a tu’. Una metodologia pionera de treball policial amb joves que té com a principal objectiu que aquests practiquin l’ús segur i cívic d’Internet i les xarxes socials. El programa s’ha dut a terme a 11 instituts del Baix Llobregat Nord, entre ells al Joan Oró i al Maria Canela de Martorell.

El cap de proximitat dels Mossos d’Esquadra de Martorell, Albert López, indica que una de les funcions del cos policial és “promoure la seguretat en l’ús d’Internet i organitzar activitats de formació i de prevenció”, a més de la pròpia investigació dels delictes que es cometen en aquest àmbit. El Pla d’Acció Internet Segura dels Mossos d’Esquadra, adreçat als centres educatius i a les famílies, “incentiva i col·labora en la seguretat en l’ús d’Internet, en especial per part dels menors i adolescents”, detalla el caporal.

Dins d’aquest Pla d’Acció, el projecte ‘Internet segura de tu’ a tu implica de forma directa els joves: els estudiants de 3r d’ESO, prèviament formats per part dels agents dels Mossos d’Esquadra sobre l’ús d’Internet i les xarxes socials, “es converteixen en formadors dels seus companys de 1r d’ESO, i en referents per a tots els alumnes del centre durant el curs escolar. Per tal de donar suport a aquest projecte, mares, pares i docents també reben una sessió informativa”, diu López.

Aquest curs 2017-18 han participat una dotzena d’alumnes de l’Institut Maria Canela, que ha pres part de la campanya per segon any consecutiu, i una desena del Joan Oró, que hi ha participat per primera vegada. En acabar la campanya, els alumnes formats han rebut un diploma acreditatiu de mans dels agents de la comissaria.