Els Mossos d’Esquadra detenen tres integrants d’un grup criminal per cometre furts a pàrquings comercials

1142
Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra detenen tres integrants d’un grup criminal per cometre furts a pàrquings comercials d’arreu del territori. Segons les investigacions, els detinguts haurien actuat a Martorell. Els agents van detenir el 30 de setembre, tres homes de 30, 33 i 37 anys i veïns de Barcelona, Cornellà de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat, com a presumptes autors de set delictes de furt, estafes bancàries i pertinença a grup criminal. L’1 d’octubre van detenir un home de 45 anys i veí de Barcelona com a presumpte autor d’un delicte de receptació.

La investigació es va iniciar durant el mes d’agost, quan els investigadors de la comissaria de Martorell van detectar un increment de delictes de furt seguint el mateix mètode delictiu, i el posterior ús indegut de les targetes de crèdit sostretes. Aquest tipus de furt consisteix en provocar una confusió en les víctimes. Mentre un membre del grup despista la víctima, mitjançant el llançament d’algun objecte al terra, normalment monedes, un altre membre, aprofita el descuit i accedeix a l’interior del vehicle amb l’objectiu d’emportar-se la bossa de mà.

Cal esmentar que, els autors d’aquests tipus de furt acostumen a realitzar-los en zones d’estacionament properes a grans supermercats i aprofiten el moment que les víctimes introdueixen els productes al vehicle després de fer la compra. Gràcies a les gestions d’investigació, els agents van aconseguir identificar els autors del fets delictius, un grup criminal d’un mínim de tres persones, amb rols ben diferenciats, i amb una gran mobilitat dins del territori català. Els investigadors van constatar que seguint aquest modus operandi, el grup hauria actuat als municipis de Martorell, Esparreguera, Sant Andreu de la Barca, Arenys de Mar, Mataró, Reus i El Vendrell. Posteriorment els autors dels furts utilitzaven les targetes de crèdit sostretes per comprar il·lícitament begudes alcohòliques en diferents comerços, i després ho revenien en un supermercat de Barcelona.

Finalment, el 30 de setembre, els investigadors van localitzar i detenir a Rubí tres membres del grup, els quals van quedar detinguts com a presumptes autors de set delictes de furt, estafes bancàries i pertinença a grup criminal. Al dia següent, els Mossos van detenir el responsable de l’establiment comercial com a presumpte autor d’un delicte de receptació i va quedar en llibertat després de declarar en seu policial, a l’espera que el citi el jutge. Els altres tres arrestats van passar, dissabte, a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.