Els Mossos d’Esquadra detenen tres lladres per robar persones d’edat avançada Martorell

3471
Foto: Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra de Martorell van detenir dimarts passat dos homes i una dona de 35, 37 i 46 anys, veïns de Cornellà de Llobregat i de Barcelona, com a presumptes autors de dos furts a persones d’edat avançada a Martorell i Caldes de Montbui.

Els investigadors policials van saber, el 9 de gener passat, que s’havia produït un furt de 600 euros a l’interior d’una farmàcia de Martorell. La víctima, una dona d’edat avançada, havia tret els diners d’una sucursal bancària. Gràcies a les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat de l’establiment, els agents van aconseguir identificar els tres lladres, dos homes i una dona, tots tres amb 60 antecedents policials en total.

Els Mossos d’Esquadra van localitzar dimarts el vehicle i van veure que es desplaçava fins a Caldes de Montbui, tot buscant persones d’edat avançada que estiguessin traient diners en efectiu. Pocs minuts després, els investigadors van observar com un dels autors controlava la seva víctima, un home de 60 anys, i la seguia després de retirar els diners.

L’home, que acabava de treure 3.500 euros d’una sucursal, va entrar a diverses botigues i finalment va pujar al seu vehicle estacionat en un carrer proper. Quan ja estava assegut a l’interior, la dona va picar a la finestra i, mentre el distreia, el seu còmplice va agafar del seient del copilot el llibre a l’interior del qual la víctima havia posat els diners i van marxar corrents cap al mercat municipal, on es van barrejar entre la multitud.

Els agents van aconseguir aturar-los i els van detenir com a presumptes autors dels dos furts, però en l’escorcoll, només 10 minuts després que es perpetrés el furt, únicament es va localitzar una part dels diners sostrets, 1.000 euros que van ser retornats a la víctima.

Els detinguts van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Granollers on el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Recomanacions dels Mossos d’Esquadra per evitar furts

Per tal de dificultar aquest tipus de furts, al caixer i a l’oficina bancària el cos de Mossos d’Esquadra recomana: si rebeu una paga mensual o una pensió, és recomanable fer diversos reintegraments. En cas fer-ne un amb un import elevat, aneu al banc amb algú de confiança, guardeu els diners en un lloc segur i estigueu atents que ningú us segueixi fins a casa o vulgui entrar al vostre domicili amb qualsevol excusa.

Eviteu treure quantitats importants de diners en efectiu. Si no ho podeu evitar, és recomanable que algú de confiança us acompanyi i que els guardeu en un lloc segur. Quan sortiu de l’oficina bancària, pareu atenció per evitar distraccions provocades per estranys, que se us poden acostar amb la intenció de robar-vos.

També eviteu anotar el número secret a la llibreta o la targeta, el podrien fer servir si us les roben. Quan hagueu d’utilitzar els caixers automàtics, procureu que siguin interiors i que es puguin tancar amb pestell. En tot cas, no deixeu que ningú se us acosti massa.

Si opteu per guardar els diners dins la bossa de mà, és convenient que la porteu creuada al davant, mai a l’esquena, i que tingui una tanca segura, que no us la puguin obrir en un moment de distracció.