Els Mossos reforcen la seguretat a Martorell i rodalies coincidint amb la temporada de recollida de fruita dolça

1032
Campanya rural Mossos d'Esquadra
Campanya rural Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Martorell han iniciat per quart any consecutiu un dispositiu especial en l’àmbit rural. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del Pla Operatiu Específic del Món Rural que el cos de Mossos d’Esquadra realitza a tot Catalunya. Fins al 31 d’agost s’intensifica la vigilància en l’àmbit rural de Martorell i comarca. Aquest dispositiu complementa el treball preventiu que ja es ve efectuant tot l’any, coincidint amb la temporada de recollida de fruita dolça.

El cap de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) dels Mossos d’Esquadra de Martorell, Òscar Carreras, ha explicat que els objectius són la prevenció de furts i robatoris, l’increment de les relacions amb les persones que intervenen en l’àmbit rural i millorar la percepció de seguretat dels pagesos del territori.

Els agents aprofiten el patrullatge i els contactes amb aquest col·lectiu per a establir lligams, amb la finalitat de transmetre sensació de seguretat, donar consells bàsics de control, resoldre dubtes, inquietuds i recollir informació per prevenir i resoldre delictes en l’àmbit rural. Les complicitats i la participació ciutadana en la implementació d’aquest tipus de dispositius aporten un valor afegit que milloren el servei a la ciutadania.

Carreras ha recordat alguns consells bàsics de seguretat: no deixar a l’exterior cap eina que pugui facilitar forçaments als accessos; disposar d’un inventari d’objectes de valor amb el número de sèrie; instal·lar tanques perimetrals o murs resistents i trucar al telèfon d’emergències 112 si s’observa gent o vehicles desconeguts pels voltants. També es remarca la importància de denunciar els fets delictius, una denúncia que, en alguns casos, també es pot fer en el lloc dels fets i així evitar desplaçaments a la comissaria.