Els participants als programes educatius ‘Anem per feina’ i ‘Odissea’ acomiaden el curs

345
Cloenda 'Anem per feina' i 'Odissea'
Cloenda 'Anem per feina' i 'Odissea'

El Complex Educatiu Torrent de Llops ha acollit aquest dimecres la cloenda del programa ‘Anem per feina’, un projecte adreçat a alumnes amb dificultat d’aprenentatge o problemes de conducta. Durant sis mesos han fet pràctiques a dependències municipals i empreses privades. També s’ha posat punt final al projecte ‘Odissea’ que dona suport als alumnes de l’última etapa d’escolaritat obligatòria, amb discapacitat o problemes de salut mental.

Al programa ‘Anem per feina’ participen alumnes de 3r i 4t d’ESO dels diferents centres educatius que imparteixen Educació Secundària Obligatòria a Martorell. Excepcionalment, poden participar nois i noies que han cursat 2n d’ESO, però no estan en condicions de promocionar a 3r i ja han repetit un curs en aquesta etapa.

La regidora en funcions d’Ensenyament i responsable de l’Àrea de Serveis a les Persones, Núria Canal, ha explicat que realitat educativa i social d’aquest col·lectiu ha plantejat la necessitat de posar en marxa accions per disminuir l’abandó o fracàs escolar d’alumnes dels centres. Amb aquest projecte també es pretenen desenvolupar les competències bàsiques a partir d’aprenentatges funcionals i pràctics, tot millorant les seves expectatives acadèmiques, d’integració escolar, social i laboral.

Núria Canal, regidora d'Ensenyament en funcions

‘Anem per feina’ és fruit d’un conveni de col·laboració entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Ajuntament de Martorell per donar suport als Programes d’Atenció a la Diversitat elaborats pels centres d’educació secundària de Martorell.

El CEE El Pontarró ha elaborat, un curs més, el seu projecte d’atenció a la diversitat, en el marc dels programes de diversificació curricular ‘Odissea: un camí per a la formació i la inclusió social’. L’objecte principal d’aquest projecte és donar suport als alumnes de l’última etapa d’escolaritat obligatòria, amb discapacitat o amb problemes de salut mental, que necessiten d’actuacions individualitzades, per tal d’aconseguir millorar el seu nivell d’autonomia i independència, facilitant-los la transició a la vida adulta.

El Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell, “conscient que hi ha alumnes amb dificultats d’aprenentatge, d’integració social i laboral, ofereix suport al CEE El Pontarró col·laborant amb aquest projecte i donant resposta a les necessitats educatives especials d’aquests alumnes”, ha apuntat Canal.