Els participants del pla d’ocupació ‘Treball i formació’ reben formació digital i lingüística

500

Els 7 martorellencs en situació d’atur, beneficiaris de la renda mínima d’inserció, que van començar a treballar al desembre al pla d’ocupació Treball i formació, finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Fons Social Europeu, i gestionat per l’Ajuntament de Martorell, han realitzat la formació específica obligatòria sobre competències digitals i lingüístiques al Molí Empresa.

El pla d’ocupació Treball i formació realitza accions d’experiència laboral i activitats formatives professionalitzadores d’assistència obligatòria durant la jornada laboral. Els participants han fet dos mòduls formatius: Competències digitals nivell 1, de 15 hores, i Aplicacions de les competències lingüístiques a la redacció de textos, de 5 hores.

Els participants d’aquest pla d’ocupació van començar a treballar el passat mes de desembre i fins al 31 de maig de 2016 realitzaran actuacions de millora de la via pública i intervencions de jardineria en el municipi. Els llocs de treball coberts són 4 pintors i 3 jardiners.

La durada d’aquests contractes és de sis mesos a jornada completa de dilluns a divendres i inclou aquest període de formació ocupacional transversal dins l’horari laboral i que els permetrà millorar la seva ocupabilitat.

‘Treball i formació’

El pla d’ocupació Treball i formació està impulsat i finançat per la Generalitat de Catalunya a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, i gestionat per l’Ajuntament de Martorell. El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb el programa Treball i formació pretén afavorir la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat de les persones aturades, en aquesta ocasió, beneficiàries de la Renda mínima d’inserció i amb experiència laboral anterior.

L’objectiu del pla d’ocupació és desenvolupar accions d’experiència laboral que consisteixen en la contractació laboral per part de l’Ajuntament de persones en situació d’atur, per a la realització de treballs de caràcter públic i interès social a jornada completa i realitzar també accions formatives d’assistència obligatòria per part de les persones participants durant la jornada laboral.