Els partits polítics valoren positivament la participació rècord de 75,72% a Martorell

416

Els representants locals de les candidatures en les eleccions al Parlament de Catalunya han destacat la participació rècord d’un 75,72% a Martorell, un 7,16% més que en els darrers comicis, l’any 2012. L’alcalde Xavier Fonollosa valora, també, que no hi hagués cap incident durant la jornada electoral.

La participació ha registrat un rècord històric des de l’arribada de la democràcia, amb un 75,72%, prop de dos punts per sota de la mitjana catalana. Totes les candidatures s’han felicitat per aquesta dada. Adolf Bargués (Junts pel Sí) diu que “l’altíssima participació legitima el resultat a les urnes, la victòria de Junts pel Sí i demostra el caràcter plebiscitari d’aquests comicis”.

A Martorell van votar 13.875 dels 18.323 persones cridades a les urnes. La jornada electoral es va desenvolupar sense incidents a Martorell en els 15 col·legis electorals i el total de les 35 meses. L’alcalde Xavier Fonollosa ha assegurat que “un cop més la jornada electoral ha estat un èxit i s’ha celebrat amb tota normalitat. Felicito a totes aquelles persones que ho han fet possible”.

Victòria de Junts pel Sí
Junts pel Sí, amb 4.256 vots, ha estat la força més votada a Martorell en les eleccions al Parlament de Catalunya celebrades aquest diumenge amb un 30,81% dels sufragis. Bargués (Junts pel Sí) explica que “la victòria ens permet iniciar un procés constituent cap a una nova república catalana. Fa deu anys, l’independentisme català no hagués imaginat un resultat com aquest”.

Ciutadans, que ha quedat com a segona força local amb 2.982 vots (21,6%). Tercera el PSC, que ha sumat 2.266 suports (16,4%). Lluís Tomàs (PSC) asegura que “estem satisfets perquè hem superat els resultats que ens donaven les enquestes i en clau local hem resistit bé. La suma de vots de CDC i ERC, ara Junts pel Sí, ha estat gairebé la mateixa que fa tres anys”.

La candidatura de Catalunya Sí Que Es Pot ha obtingut 1.710 vots (12,38%). El seu portaveu, Xavier Gómez, diu que “toca fer autocrítica perquè no hem obtingut els resultats que teníem previstos. No hem pogut compensar una campanya molt marcada pel sí o no a la independència quan nosaltres hem volgut centrar el debat en l’aspecte dels drets socials”.

El PP ha sumat 1.094 vots (7,92%). Francesc Josep Arpal (PP) explica que “els vots han canviat de marca però no varien l’escenari i Catalunya queda fragmentada. Res ha canviat, Catalunya continua sent Espanya i el president Rajoy haurà de seguir amb el seu camí, com sempre”. Finalment, la CUP ha sumat 988 vots (7,15%). Anna Víctor, com a portaveu, assegura que “el resultat ha estat molt bo, doblant el nombre de vots a Martorell. La presència de la CUP al Parlament ha estat clau per entendre aquests resultats”.

Per col·legis electorals, Junts pel Sí guanya en tots els col·legis excepte en quatre escenaris: Ciutadans és la llista més votada a la llar d’infants Les Torretes, el Complex Educatiu i el Mercat Municipal Les Bòbiles mentre que el PSC guanya a l’escola Vicente Aleixandre.