Els personatges de l’actriu Judit Martín protagonitzaran el pregó de Festa Major

6374
Judit Martín, actriu
Judit Martín, actriu

L’actriu Judit Martín serà l’encarregada de fer el pregó de Festa Major aquest dimarts, a les 19.15h. Imitadora a programes com Polònia de TV3 o Versió RAC1, ha estat reconeguda amb el Premi Internacional d’Humor Gat Perich 2018 per la seva feina com a comediant. El pregó tindrà lloc al balcó de l’Ajuntament i es podrà seguir en directe a Ràdio Martorell 91.2 FM.

Al programa Polònia de TV3, Judit Martín dona vida a diversos personatges com Marta Pascal, Irene Montero, Cristina Cifuentes, María Dolores de Cospedal o Eulàlia Reguant. La feina televisiva la compagina amb la col·laboració que fa al Versió RAC1, el programa de Toni Clapés on posa veu a la perruquera Vane i fa paròdies de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, o l’expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre.

Quan vas saber que tenies aquesta habilitat per imitar?

No ho sabia. Cap al 2008 m’ho van proposar des de Catalunya Ràdio. M’havien vist al teatre i buscaven una dona que imités, ja que som molt poquetes. Em van dir que tenia molts registres de veu, em van fer les proves i des d’aleshores fins ara.

És diferent interpretar un paper i imitar?

El fet d’imitar a mi m’ha ajudat a trobar personatges. Jo vinc del clown i la improvisació. Imitar t’obliga a observar una persona molt detalladament i ficar-te en terrenys que potser no t’hi hauries fixat si haguessis de crear un personatge del no res. Has d’analitzar minuciosament com parla la persona, com mira, com es mou, com camina, quin ritme té…aspectes que no treballem tant al teatre. M’ha ajudat a treure un ventall més gran de personatges.

La fama t’arriba a través del programa Polònia on fas molts personatges. Quin és el que és més difícil per a tu?

Suposo que una Irene Montero o una Cospedal, perquè realment no tenen una manera de parlar massa clara. Com més estrany es comporta una persona o si té algun defecte a la parla és més fàcil de treure la caricatura. Però elles no tenen res d’especial i has de rascar molt més per trobar algun tret diferencial. Una Ferrussola, una Cifuentes o una Reguan són molt més fàcils.

Per observar-les què fas?

Em poso vídeos, encara que sigui per imitar per la ràdio, ja que m’ajuda molt veure com es mouen i com s’expressen. Jo soc de les que fa cares quan imito per ràdio. Quan són personatges polítics acostumo a mirar mítings o intervencions al Parlament perquè és quan exageren més els seus trets diferencials. En una tertúlia acostumen a estat més moderats o controlats.

A quin personatge li tens més estima?

Suposo que a l’Eulàlia Reguan. Em va costar poc fer-la, però l’he gaudir molt. Hi ha una part d’ella que em recorda molt a mi. També m’encanta fer l’Esperança Aguirre.

Què va suposar per tu rebre el Premi Gat Perich?

Em va agafar molt desprevinguda. Fa molts anys que em dedico al teatre, però soc mediàtica des de fa quatre dies. Em va sorprendre moltíssim. Ha estat un xut d’adrenalina perquè significa que hi ha gent que està al cas del que faig.

Ja has fet algun pregó?

Amb la meva companyia Impro Barcelona n’havia fet alguns, i en solitari he fet un a l’Hospitalet de Llobregat, la meva ciutat, i també a El Prat.

Veurem algun dels teus personatges al balcó de l’Ajuntament?

I tant! En veurem uns quants! A banda dels personatges que faig al Polònia, vindran alguns que faig a la ràdio com l’Ada Colau, l’Alaska i la Marta Sánchez potser canta alguna cosa…