Els portaveus dels partits valoren els resultats municipals del 26M

1106
Els set candidats a les eleccions municipals 2019
Els set candidats a les eleccions municipals 2019

Les set formacions polítiques que s’han presentat aquest diumenge a les Eleccions Municipals 2019 han valorat als micròfons de Ràdio Martorell els resultats obtinguts. Xavier Fonollosa, qui repetirà com a alcalde, parla d’una legislatura per aplicar el full de ruta amb un equip molt renovat. El portaveu del PSC, Lluís Tomás, assumeix el rol de líder de l’oposició, més distanciat de la resta. Ciutadans es congratula de la seva entrada, mentre que Movem, ERC i Som Podem Martorell lamenten la davallada de vots.

“Ha estat un resultat massiu. Hem guanyat a totes les taules, i en alguns casos, pel doble o triple respecte als segons”. Així ha valorat la jornada Xavier Fonollosa en saber l’escrutini. La majoria absoluta de Junts per Martorell -amb els millors resultats de la història de la formació en unes Municipals des de 1979- és “prou ampla com per tirar endavant les nostres 260 propostes, de manera decidida, rigorosa i sense tancar la porta a la resta de regidors. Un poble el fem entre tots”.

Xavier Fonollosa, portaveu de Junts per Martorell

Junts per Martorell passa de 8 a 12 regidors i supera la majoria absoluta per un. La meitat seran cares noves: “Sava nova, gent de mons molt diversos, de l’esportiu, el social o el cultural”. Per l’alcalde, és “un equip plural, molt consolidat, sòlid, solvent i representatiu de tots els barris, que treballarà incansablement perquè el poble avanci com aquests 4 anys”.

Xavier Fonollosa, portaveu de Junts per Martorell

El portaveu del PSC, Lluís Tomás, exposa que “continuarem com a grup majoritari a l’oposició, ara en solitari” i matisa que “no han estat els resultats que esperàvem, pensàvem que podíem pujar més, però tenint en compte la victòria tan acaparadora de Junts per Martorell, considerem el resultat com a positiu”.

Lluís Tomás, portaveu del PSC

Movem es manté tercera, però perd representació i passa de 4 a 2 regidors. El nou portaveu, Xavier Sáez De Cortázar, opina que “no ho esperàvem, però igualment estem molt il·lusionats i treballarem molt des del carrer i en assemblea per aconseguir el model de poble que volem i intentar millorar el que creiem que no està bé a Martorell, com ara les polítiques socials, l’habitatge o l’entorn sostenible i el medi ambient”.

Xavier Sáez de Cortázar, portaveu de Movem Martorell

Víctor de León, nou portaveu d’ERC, crida a “fer un debat i reflexió profunda per veure què ha passat aquests quatre anys, trobar els errors, treballar fermament des de l’oposició i aconseguir millors resultats d’aquí a 4 anys”. ERC ha perdut 1 dels 3 regidors que tenia. De León explica que “sabíem que era una possibilitat dins dels nostres escenaris, encara que la volíem descartar”.

Víctor de León, portaveu d'ERC

Ciutadans entra per primer cop amb un regidor, el seu portaveu Juan José Pérez, qui comenta que “estem molt contents i donem les gràcies als nostres votants i a la resta de la ciutadania perquè la participació ha sigut molt alta. Hi ha una veu nova al consistori i esperem fer-ho bé”.

Juan José Pérez, portaveu de Ciutadans

El PP es queda fora després de 7 mandats consecutius de ser-hi. El portaveu Vicente Casal ho situa en el context “del desastre de magnitud bíblica del partit a tot Catalunya. Les sigles estan per terra i és un dels pitjors moments a Catalunya i a Espanya, en general”. Casal ha dit que “quan un partit guanya per una majoria tan aclaparadora, cal desitjar-li el millor en aquests 4 anys per Martorell”.

Vicente Casal, portaveu del PP

També es queda sense regidor Som Podem Martorell, que no ha assolit el 5% necessari que marca la Llei d’Hondt, tot i que es va quedar molt a prop. El portaveu Oriol Bosch, deia que “teníem com a objectiu consolidar el regidor que teníem, però no ho hem aconseguit”. Bosch ha agraït “a la gent que ens ha donat la seva confiança” i ha interpretat “una davallada general de tots els partits excepte Junts per Martorell, a qui felicitem”.

Oriol Bosch, portaveu de Som Podem Martorell

Així quedarà composat el Ple Municipal 2019-2023

Junts per Martorell (Junts): 12 regidors

1-Xavier Fonollosa Comas
2-Cristina Dalmau Cerdà
3-Lluís Esteve Balagué
4-Lluís Amat Ferrer
5-Soledad Rosende Castillo
6-Lluís Sagarra Sesé
7-Rosa Maria Cadenas Prados
8-Belén Leiva Herrera
9-Gerard Mimó Creus
10-Albert Fernández Claramunt
11-Andreu González Castro
12-Raquel Sans Carné

Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés (PSC-CP): 4 regidors

1-Lluís Tomás Moreno
2-Remedios Márquez Ortega
3-Antonio José Carvajal Jiménez
4-Manuela Franco Romero

Movem Martorell-En Comú Guanyem (MM-ECG): 2 regidors

1-Xavier Sáez De Cortázar Gea
2-Laura Ruiz Sigüenza

Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (ERC-AM): 2 regidors

1-Víctor de León Kunst
2-Rosa Mimó Creus

Ciutadans, Partido de la ciudadanía (Cs): 1 regidor

1-Juan José Pérez Busto