Els Premis de la Nit de l’Activitat Física i de l’Esport ja tenen finalistes

3022
Reunió del jurat dels Premis de la Nit de l'Activitat Física i de l'Esport de Martorell. Raül Llimós. Carles Castillejo i Antoni Real.
Reunió del jurat dels Premis de la Nit de l'Activitat Física i de l'Esport de Martorell. Raül Llimós. Carles Castillejo i Antoni Real.

El jurat dels Premis de la Nit de l’Activitat Física i l’Esport es va reunir aquest dimecres a la Casa de la Vila i va deliberar els finalistes i els guanyadors del certamen. Van haver de triar entre 131 candidatures que havien presentat les entitats, de les quals han sortit 49 finalistes. Els periodistes Raül Llimós i Antoni Real i l’esportista Carles Castillejo van formar part d’un jurat presidit per l’alcalde, Xavier Fonollosa, i la regidora d’Esports de l’Ajuntament, Belén Leiva.

El jurat va decidir els guanyadors de cadascuna de les 12 categories, sorgits d’una relació de 49 finalistes: persones, entitats, activitats i empreses. Els guanyadors es mantindran en secret fins la gala, que se celebrarà el 6 d’abril a Ca n’Oliveras, presentada per la periodista Elisabet Carnicé.

Els finalistes

Dirigents de l’esport: Francisco Pérez Peinado; Francisco Esteban García; Jordi Gay Cano; Eva Rodríguez Torras, Josep Ramon Vigueras i Andreu Tejedor Cros.

L’activitat física i l’esport inclusius: Rubén Capúz Peralta; Club Social Punt de Trobada; Lucía Escalante Ortiz i Natació adaptada del Club Natació Martorell.

L’activitat física i l’esport per la cohesió social: Heroes of the Cruyff Court; Grup F Aigua Salut Gent Gran; Arc de Sant Martí-Club de Futbol Martorell i les 6h de natació del Club Natació Martorell.

L’activitat física i l’esport saludable: Institució Escolar Balmes; Grup d’atletisme i salut del Martorell Atlètic Club; Natació Esportiva del Club Natació Martorell i Martorell Pàdel Club.

L’esportista de l’any (femení): Maria Casas Collell; Lucía Escalante Ortiz i Bel Martínez Trepat.

L’esportista de l’any (masculí): Mario Fuentes Carrasco; Lluís Casanova Adell i Arnau Miret Barrull.

Millor organització d’esdeveniments esportius: Final de la Copa Catalana femenina de rugbi; organització del Torneig Cadet del Club Bàsquet Martorell; Cursa dels 5 i 10 Km del Martorell Atlètic Club i Torneig de Bàsquet Mini Vila de Martorell.

Pioners de l’esport: Josep Batlle De Sanjosé; Xavier Fontelo Castillejos; Josep i Francesc Comajuncosas Casasayas; Antonio Folqué Serres i Joan Tort Matas.

Promoció de la igualtat d’oportunitats per a l’accés i la pràctica d’activitat física i esportives: Martorell Gimnàstic Club; Hipofuries-Equip femení del Rugby Club Martorell; Cadet/juvenil de l’Associació Pares i Mares del Futbol Sala Martorell i primer equip femení del Club d’Handbol Martorell.

Reconeixement al centre educatiu: Escola José Echegaray, Escola Juan Ramón Jiménez; Escola Lola Anglada i Institució Escolar Balmes.

Reconeixement al patrocinador de l’any: INOVYN Química España sl; Autoescola Nova; FisioMedic Sant Esteve; Família Puig (JP Selecta) i Niubó Administració.

Valors de l’esport: Arnau Fàbregas Yedra (infantil C Club de Futbol Martorell); David Hernández (infantil B del Club de Futbol Martorell); Manel Vera Cobo i Trofeus Massana.

Un jurat amb periodistes i esportista destacats

Dos periodistes i un esportista d’elit han format part del jurat en aquesta edició. Es tracta del cap d’esports de RAC1, Raül Llimós; el periodista de TV3, Antoni Real, i l’atleta olímpic Carles Castillejo.

Llimós elogia que “l’Ajuntament doni suport a l’esport i que s’incentivi amb uns premis, ja que ho fa més dinàmic en un poble com Martorell que, pel que he pogut veure, té un teixit esportiu molt ric i clubs de tots els esports”. El periodista radiofònic destaca que “els premis reconeixen diversos àmbits: la pròpia competició; les trajectòries de dirigents i esportistes que fa molt que es dediquen a un esport; la cultura relacionada amb l’esport i les modalitats no tan mediàtiques i que intenten fer-se un forat”.

Raül Llimós, cap d'esports de RAC1

Antoni Real, periodista de TV3 –va ser presentador dels programes Temps de neu i Temps d’aventura-, destaca que “conec força Martorell perquè fa més de 25 anys que hi visc i em sembla perfecte que es duguin a terme accions per potenciar l’esport. Sobretot perquè l’esport activa tot un poble, joves i grans”. Els reconeixements, afegeix, “encoratgen molt a seguir treballant”.

Antoni Real, periodista de TV3

L’atleta d’elit Carles Castillejo és campió d’Espanya de 5.000 i 10.000 metres, mitja marató i marató i ha participat als JJOO d’Atenes, Beijing, Londres i Rio de Janeiro. Ha viscut l’esport des de la professionalitat, però té clar que “si només valoréssim resultats i palmarès dels esportistes, el veredicte seria molt senzill. Aquí tenim en compte altres aspectes, com ara la inclusió o el treball social, que fan molt més complexa la valoració”.

Carles Castillejo, atleta olímpic