Els Pressupostos Participatius destinaran 200.000 euros a propostes sortides de la ciutadania

1568

Ahir al vespre l’Ajuntament de Martorell va presentar el procés de Pressupostos Participatius 2018. L’acte, que es va dur a terme a El Círcol, seu de l’Oficina de Pressupostos Participatius, va estar presidit per la coordinadora de l’Àrea de servei a les persones i regidora d’Ensenyament, Núria Canal, i la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera. La presentació va comptar a més amb la participació de Marc Majós, membre de l’empresa especialitzada en processos participatius Iniciatives Dinàmiques Comunitàries (INDIC), que va explicar la metodologia als assistents.

La presentació va començar amb la intervenció de Míriam Riera, que va explicar l’estat en què es troben les cinc propostes guanyadores de l’any passat, com és el cas del parc inclusiu, que s’inaugurarà el proper 18 de març, la restauració dels gegants, capgrossos i bestiari o la propera construcció d’un rocòdrom al parc de Can Cases. Un altre dels projectes que s’està definint són les vies escolars segures, per al qual, com ha apuntat Riera, “hem comptat amb l’ajuda dels nens que han de fer cada dia la ruta de casa a l’escola”.

Míriam Riera, regidora de Comunicació, Cooperació i Participació

El següent en intervenir va ser l’especialista en processos participatius Marc Majós, de l’empresa INDIC. Majós va explicar com serà el procés de presentació de propostes, que es podrà fer “del 12 de març al 9 d’abril a través del web decideix.martorell.cat. El cost de cada proposta no podrà superar els 40.000 € i cada persona o entitat podrà presentar fins a tres propostes”.

Marc Majós, representant de l'empresa INDIC i especialista en processos participatius

Per la seva part, la coordinadora de l’Àrea de Servei a les Persones i regidora d’Ensenyament, Núria Canal, va destacar que “les propostes poden tirar-se endavant gràcies a que hi ha un treball en equip i en coordinació amb diverses regidories”.

Núria Canal, coordinadora de l'Àrea de Servei a les Persones

Després de l’èxit de la primera edició, realitzada l’any passat i que va comptar amb 88 propostes presentades i un total de 2.055 vots, enguany es destinaran novament 200.000€ del pressupost d’inversions de l’Ajuntament de Martorell. D’aquest pressupost, 40.000 € serà per a les propostes que sorgeixin dels alumnes de les escoles de Martorell de quart i cinquè de primària, alumnes que formen part del Consell d’Infants.

Els Pressupostos Participatius funcionen de la següent manera. Qualsevol persona o associació vinculada a Martorell pot presentar fins a 5 propostes, les que compleixen un seguit de criteris tècnics que s’han establert passaran a la fase de votació, i les que tinguin més suport de la ciutadania es faran realitat.