Els Reis de l’Orient són rebuts per una multitud en la 55a Cavalcada

1960

Els Reis van arribar ahir divendres al vespre a Martorell en una 55a edició de la Cavalcada de Reis que, de nou, va fer sortir a carrers i places milers de persones. La comitiva la van formar 12 comparses i 6 bandes de música que, durant 3 hores, van recórrer la població des del pont del Diable i fins la rambla de Les Bòbiles. Els Reis van recollir les cartes dels infants i van ser rebuts a l’Ajuntament.

Melcior, Gaspar i Baltasar van aparèixer al capdamunt del pont en fer-se fosc, just després de l’actuació de la coral Ars Nova. Van ser acompanyats del Procònsul i el seu seguici de romans, i a l’altra banda els van rebre el Patge Viu Viu, la Fada Estel i les autoritats locals, encapçalades per l’alcalde Xavier Fonollosa i el regidor de Cultura, Sergi Corral.

De seguida, els Reis Mags de l’Orient van iniciar el recorregut per la passarel·la instal·lada al passeig del Quarter i van pujar dalt dels cotxes d’època a la plaça de la Creu per dirigir-se fins l’Ajuntament, on l’alcalde els va lliurar el pa i la sal com a símbol d’hospitalitat, i la clau que obria les portes de les cases de Martorell. Tot seguit, van continuar el recorregut habitual per diferents punts de la població, acompanyats de milers de persones, fins arribar a la rambla de Les Bòbiles. En aquest indret van seure a les trones per recollir les darreres cartes amb les peticions de joguines fetes pels infants.

A la 55a edició de l’esdeveniment organitzat pel Patronat de la Cavalcada de Reis va destacar la incorporació d’una nova carrossa que evocava les peces del popular Lego. Paral·lelament, va augmentar de 5 a 6 el número de bandes de música que van amenitzar la vetllada: la Zebrass Marxing Band, la Banda Simfònica de Martorell, la Txaranga Sarrabastall, els Escarabellos, la Clàssic Band i la Banda Musical del Perelló. Marta Fora va ser la primera dona en la història de les cavalcades locals en conduir un dels tractors de la comitiva.

També van col·laborar en la cita l’Associació d’Amics del Ferrocarril, l’AMCAM i Els Mussols, els Bombers, la Creu Roja, Protecció Civil i la Policia Local. En total, l’organització calcula que unes 350 persones van prendre part en una vetllada caracteritzada per la il·lusió de petits i grans.

Transmissió de Ràdio Martorell de la 55a Cavalcada de Reis

Els tres reis visiten els avis de la residència i als malalts de l’hospital

Després de visitar totes les llars martorellenques, en el que ha estat una intensa nit de treball, i abans de retornar a l’Orient, Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar han volgut visitar els avis de la Residència Sant Joan de Déu i als malalts ingressats a l’Hospital de Martorell. En representació de l’Ajuntament de Martorell els han acompanyat el regidor d’Hisenda i Seguretat Ciutadana, Josep Casasayas, la Regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera i la regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau.

A la residència Sant Joan de Déu han estat rebuts per la directora del centre, Montserrat Alegre, i pel president honorífic del Patronat de la Cavalcada de Reis de Martorell, Màrius Garcia. A més saludar als residents, els Reis de l’Orient han repartits regals i bondat a tots els residents.

Més tard, Ses Majestats s’han desplaçat a l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell on, després de ser rebuts pels professionals sanitaris, han visitat als malalts de l’àrea d’urgències i als que es troben ingressats en el centre hospitalari.

Vint-i-quatre hores després de la seva arribada, Ses Majestats han iniciat la tornada cap a l’Orient on, una vegada a casa, descansaran del viatge i es prepararan per la visita de l’any vinent i tornar a repartir regals, però també pau, alegria i bondat a tots els martorellencs.