Els ritmes negres i jazz de la manlleuenca Paula Valls obren divendres el 5è festival PAS

747
Paula Valls
Paula Valls

Aquest divendres es posa en marxa la 5a edició del PAS, el Pont a les Arts Sonores de Martorell, un festival d’estils musicals molt diferents que omplirà de música els entorns del pont del Diable els vespres i nits dels dies 6, 7, 13, 14, 20 i 21 de juliol. La manlleuenca Paula Valls donarà el tret de sortida amb una proposta black amb influències del jazz i de la música afroamericana. Hi haurà 5 concerts més, que començaran a les 22.30h, i dos concerts de caire familiar (20.30h) anomenats el ‘Petit PAS’.

Comença el PAS i ho fa divendres amb la inauguració de ‘5 passos. Exposició de 5 anys de PAS’ a La Caserna (20.00h) i el concert de la cantant osonenca Paula Valls, a les 22.30h. Amb només 19 anys, Valls presenta un potent so black amb influències del jazz i de la música afroamericana amb una sensibilitat com la de Norah Jones i la força d’Amy Winehouse.

Paula Valls, amb només 19 anys, presentarà I am, el seu segon treball, on s’atreveix a parlar d’experiències pròpies i vivències recents, de sentir-se perduda i no trobar-se, de moments difícils i de canvis, i d’haver de prendre decisions importants -un reflex de la seva accelerada evolució personal, en un to molts cops trist, ple de comiats, però sempre, encara que sigui només una mica, amb esperança.

En la següent entrevista concedida a Ràdio Martorell, Paula Valls explica més detalls de com serà la seva actuació d’estrena del 5è PAS i de la seva trajectòria en el món de la música.

La resta de la programació 

Dissabte, 7 de juliol, serà el torn dels britànics Heshima & The Soul Brothers que reinterpretaran alguns dels èxits més sonats dels anys 70. El divendres 13 de juliol veurem Dominique Pinto, més coneguda com a Dom La Nena, cantant i violoncel·lista brasilenya que crea una escena intimista amb estil fresc i quasi naïf. Dissabte, 14 de juliol, serà el torn de Freedonia, banda madrilenya de música soul i funk. L’últim cap de setmana del festival l’obrirà Aurora el divendres, 20 de juliol. És un grup de joves sorgits de l’Escola Superior del taller de Músics i liderats pel cantaor Pere Martínez, que viatgen per les cançons més populars del compositor Manuel de Falla. L’espectacle A soul night with Annie B tancarà el dissabte, 21 de juliol la 5a edició del PAS. Es mouran pels temes més coneguts del soul, passant pel funk i algun estàndard del gòspel.

Consulta aquí la programació del PAS 2018

Petit PAS

Per primer cop, el festival incorpora actuacions musicals destinades a un públic infantil. Tota la família podrà gaudir dissabte 14 de juliol, de la proposta Viatja amb Bob Marley de Natxo Tarrés & The Wireless, que commemora els 30 anys de la mort del músic jamaicà amb una banda formada amb músics procedents de formacions com Gossos o Macaco. El dissabte 21 de juliol, la Cia. Roger Canals proposa un viatge explosiu i animat cap a Nova Orleans per a tota la família. Gràcies a un esprai pintaran de colors llampants l’època del jazz en blanc i negre.