Els socis d’El Progrés ballaran diumenge La Quadrilla en la seva festa

782
Ball de la Quadrilla
Ball de la Quadrilla

El Centre Cultural i Recreatiu El Progrés celebra aquest diumenge, 8 de març, la Festa del Soci. Una diada dedicada als 1.650 associats que té actualment l’entitat del carrer del Mur. Els actes previstos són el concert-vermut a partir de les 12.00h i el ball de La Quadrilla a les 18.00h.

La Cobla Selvatana portarà ritmes musicals a la sala teatre amb el Concert-vermut del migdia, i a la tarda interpretarà La Quadrilla. El president d’El Progrés, Joaquim Gotsens, explica que el ball de gala involucra “entre 150 i 200 parelles cada any, mudades per a l’ocasió amb vestits i americanes”. Explica que és “una marxa militar procedent de França, de l’època napoleònica, que va arribar a Martorell i que El Progrés ha mantingut fins el dia d’avui”.

Joaquim Gotsens, president d'El Progrés

El Ball de la Quadrilla l’ha coordinat enguany el soci Ramon Malet i compta amb una parella capdavantera, que encapçala el ball, i que escull cada any la junta de l’entitat. Serà la composada per la Maria Teresa Parera i el Ricardo Peñalver, “socis actius de l’entitat, de tota la vida”, diu Gotsens. Després dels parlaments i del berenar, els grups de ball tornaran cap a la sala teatre per encarar la part final de La Quadrilla i, tot seguit, continuar amb la sessió de ball habitual:

Joaquim Gotsens, president d'El Progrés

Gotsens espera que, un any més, els socis i sòcies de l’entitat responguin a la seva festa.