Els socis d’Òmnium Baix nord es troben a Martorell per compartir els projectes de país

848
Trobada de socis d'Òmnium Cultural del Baix Llobregat nord
Trobada de socis d'Òmnium Cultural del Baix Llobregat nord

Òmnium Cultural ha convocat, aquest matí de dissabte a la Biblioteca Martorell, una trobada de socis de les poblacions d’Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires. La jornada ha servit per debatre els projectes de l’entitat i conèixer els propers actes previstos.

La trobada arribava en un moment clau per a l’entitat i el país i tenia per objectiu escoltar l’opinió dels socis, tot fent xarxa per continuar sumant i creixent. Jordi Gibert, membre d’Òmnium Cultural Martorell, explicava que “l’acte hi estaven convocats tots els socis del Baix nord amb la intenció d’explicar-los com s’organitza la secció martorellenca i com es coordina amb la territorial de la comarca”.

Jordi Gibert, membre d’Òmnium Cultural Martorell

En la cloenda de la trobada estava anunciada la presentació del llibre Muriel Casals i la revolució dels somriures de Quim Torra, qui finalment no s’hi ha pogut sumar a l’acte per motius familiars. No obstant, l’advocat, editor, escriptor i membre d’Òmnium ha volgut adreçar unes paraules als assistents a través d’un missatge de veu. Torra ha manifestat que el llibre “m’ha servit per enfrontar-me al dol d’una amiga amb la que vaig compartir molts anys de la meva vida i també perquè el seu missatge ens podria animar en aquests darrers trams per on camina el poble de Catalunya”.

Quim Torra, autor del llibre Muriel Casals i la revolució dels somriures

Torra, que també és autor del llibre Els últims cent metres pensa que “en aquest procés, passa com quan anem en bicicleta, sinó et mous, caus. No hi ha més alternativa que seguir avançant. Si volem, podrem. Ens trobem davant d’un moment històric que exigirà de tots un gran coratge. No tinc cap dubte que ho farem”.

Quim Torra, autor del llibre Muriel Casals i la revolució dels somriures

Sentit homenatge a Muriel Casals

Trobada de socis d'Òmnium Cultural del Baix Llobregat nord
Trobada de socis d’Òmnium Cultural del Baix Llobregat nord

El que havia de ser la presentació del llibre de Quim Torra s’ha acabat convertint en un sentit homenatge a la que va ser presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casal. “Hi ha assistit Jordi Ribó, expresident d’Òmnium Baix Llobregat i Gerard Birbe que formava part de l’entitat en l’etapa de la Muriel. Els dos convidats han destacat el paper rellevant de Casals, tant per l’entitat com pel país. Ha sigut molt emotiu i  sincer” afirmava Gibert.

Jordi Gibert, membre d’Òmnium Cultural Martorell

La trobada de socis d’Òmnium Cultural Baix Llobregat nord ha finalitzat amb un aperitiu i la conversa distesa dels assistents.