Els Superlectors de Martorell devoren 1.790 llibres en quatre mesos

837
4t Concurs de Superlectors
4t Concurs de Superlectors

Aquest dimecres s’ha fet el lliurament de premis de 4t Concurs de Superlectors de la Biblioteca. Un total de 185 nens i nenes, d’entre 4 i 13 anys, han participat enguany del certamen i han aconseguit llegir entre tots 1.790 llibres, un 49% més que l’any passat. A l’acte hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa, el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, i el regidor de Salut i Gent Gran, Albert Fernández.

El concurs va començar la Diada de Sant Jordi i, durant quatre mesos, cada participant ha hagut de llegir fins a una vintena de llibres. El concurs es divideix en tres categories: el grup blau (de P4 a 1r), el grup vermell (de 2n a 5è) i el grup verd (de 6è a 2n d’ESO). La única condició per participar és tenir el carnet de la Biblioteca i agafar en préstec les lectures en aquest equipament, segons la categoria adequada per cada franja d’edat.

“Estem molt contents perquè el Concurs de Superlectors funciona des de fa quatre anys i cada cop anem a més. Hem passat de 158 participants l’any passat a 185 aquest any. Que sigueu cada cop més els qui us apunteu i els qui aconseguiu assolir la fita de 20 llibres llegits des de Sant Jordi, és un èxit que hem de celebrar tots plegats”, ha expressat el regidor Sergi Corral, qui ha encoratjat els pares a generar l’hàbit de la lectura en els seus fills i als infants a no perdre’l quan es facin grans.

Sergi Corral, regidor de Cultura

En la categoria de llibres fins a 6 anys (grup blau) es van apuntar 62 nens, dels quals 31 han aconseguit acabar els 20 llibres demanats. En total s’han llegit 729 llibres. En la següent categoria (llibres per a nens de 7 a 10 anys) es van apuntar 108 nens, dels quals 39 han aconseguit llegir els vint títols requerits. En total s’han llegit 1.026 llibres d’aquesta franja d’edat. En el darrer apartat (llibres per a nens d’11 a 13 anys) es van apuntar 15 nens, dels quals només un ha aconseguit arribar a la fita dels vint llibres llegits. El total de llibres d’aquesta categoria que s’han llegit ha estat de 35 exemplars.