Els terrenys annexos a Pomfusa es transformen en un mirador, zona de jocs i aparcament gratuït

659
Reforma zona annexa Pomfusa
Reforma zona annexa Pomfusa

Els terrenys annexos al Tanatori de Pomfusa s’han transformat en un mirador a diferents nivells, amb àrees de descans, jocs infantils i noves places d’aparcament. S’hi ha habilitat l’accés a peu als serveis funeraris, des del carrer de Montserrat amb l’avinguda de Pau Claris, i s’hi ha triplicat l’amplada d’aquesta vorera per reproduir l’estètica de reforma de l’antiga N-II i del pont d’Anoia. Des d’aquest dissabte, la ciutadania ja pot gaudir d’aquest nou espai.

Les obres han durat quatre mesos i han permès endreçar l’antiga zona hortícola alegal, que no complia estrictament amb la normativa urbanística. La major part d’aquesta parcel·la, de 3.000 metres quadrats, era de titularitat municipal, excepte dos horts que l’Ajuntament va haver de comprar i un que va permutar per un altre per poder duu a terme la reforma.

El desnivell del terreny s’ha salvat amb la construcció de terrasses abillades amb pèrgoles similars a les del pont d’Anoia, nou mobiliari urbà, enllumenat i enjardinament, per tal de crear un mirador amb àrees de descans diferenciades. Els infants disposen de dos espais de joc, de 0 a 3 anys i de 3 a 12.

A més, s’hi ha millorat la mobilitat a peu amb la creació d’una rampa i escales per poder accedir al carrer de Montserrat i l’avinguda de Pau Claris, i s’hi ha instal·lat un pas de vianants elevat a la recta de Pomfusa. També s’hi han habilitat 110 places d’aparcament gratuït que donaran servei als usuaris del tanatori, així com als veïns dels blocs de l’antiga Central Elèctrica i del barri de Can Carreres.