Els treballadors de SEAT convoquen jornades de vaga els caps de setmana de juny i juliol

323

Les seccions sindicals de CCOO i UGT de SEAT han anunciat que convoquen vaga els caps de setmana del mes de juny i juliol a les factories de Martorell, Zona Franca i el Prat de Llobregat, davant la situació de “bloqueig” en què es troben les negociacions del conveni col·lectiu de l’empresa, per intentar forçar un avanç que signifiqui una millora de les condicions laborals dels treballadors i un repartiment just dels beneficis.

El sindicats demanen que “es concreti una paga de beneficis transparent, que permeti un repartiment just dels beneficis que s’obtenen gràcies a l’esforç dels treballadors, i que s’augmenti la prima i el plus de producció”, ha explicat Rafa Guerrero, secretari general de la Secció Sindical Intercentres de CCOO de SEAT.

També reivindiquen que “es vinculi el conveni a un pla industrial, que garanteixi l’estabilitat en l’ocupació, i una regulació més estricta de les condicions de contractació per ETT”. Per últim, que “s’apliqui el conveni sectorial de referència a les contractes i subcontractes que treballen per a SEAT per evitar la precarització de les condicions laborals en aquestes empreses”.

En els propers dies, CCOO i UGT mantindran una reunió amb la direcció de SEAT per intentar desbloquejar la negociació.