Els usuaris de l’Arc de Sant Martí mostren les seves capacitats teatrals a l’Ateneu

401

Una quinzena d’usuaris de la Fundació Privada Arc de Sant Martí ha estrenat, aquest dissabte a l’Ateneu, l’obra de teatre Mama Àfrica, un espectacle musical i d’improvisació que ha deixat palès l’esforç i el talent dels actors amb discapacitat intel·lectual. El grup ja comença a treballar en una nova funció que estrenaran a l’estiu.

Enèrgica i divertida, Mama Àfrica explica la història d’un equip de reporters que arriba a una illa plena de caníbals per rodar un reportatge. Entre coreografies, una de les periodistes es convertirà en la princesa salvadora del grup. Finalment es descobreix que, tant uns com altres, pertanyen al mateix equip de rodatge i guanyen un Óscar.

El monitor voluntari de la Fundació Privada Arc de Sant Martí, Xavi Sáez, ha explicat que porten assajant des de setembre, que “el teatre els ajuda a desfogar-se després de la jornada laboral, a sentir-se bé, a interpretar vides diferents i a demostrar que són capaços de fer qualsevol cosa”.

A través del teatre, els usuaris aprenen a parlar en veu alta, cantar, ballar, coordinar-se i treballar en equip. L’objectiu “no és obtenir un resultat perfecte, sinó adaptar els papers d’acord amb les capacitats de cada usuari, fer que creixin i aconseguir el seu benestar emocional”, ha dit.

La Fundació Privada Arc de Sant Martí espera poder representar Mama Àfrica a d’altres municipi, com ja ha succeït en anteriors muntatges: Verano azul oscuro o Rocky blues.