Els voluntaris del ‘Fem Dissabte!’ es troben un riu amb menys residus que l’any passat

341

Una quarantena de persones han participat del Fem Dissabte! organitzat per la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell. Els voluntaris han recollit prop d’una desena de sacs plens d’envasos de plàstic, llaunes i tèxtils. No obstant això, la brigada de neteja ha trobat aquest any un riu més net i amb menys andròmines voluminoses.

Fem Dissabte! ha aplegat un quarantena de voluntaris, entre particulars, membres de l’Agrupament Escola i Guia Joan XXIII El Cau i feligresos de l’Església Evangèlica. La batuda ha partit de l’aparcament del Vapor a les 10.00h i ha descendit pel curs del riu Anoia per recollir la brossa dels marges fins el Llobregat.

Els participants han disposat de guants i bosses d’escombraries per fer la neteja i han aconseguit recollir 9 sacs de 70 litres de volum cadascun, sobretot amb plàstics, envasos, llaunes i tèxtils. El punt central, instal·lat al Vapor, feia la recollida selectiva per portar les restes a la deixalleria.

La presència de deixalles és un dels problemes més habituals als ecosistemes fluvials. Les andròmines de gran volum, com electrodomèstics, restes d’automòbils o d’obres són cada cop menys habituals, gràcies a jornades com el Fem Dissabte! i a la tasca de les brigades dels ajuntaments.

“El riu depèn molt de les avingudes anuals, aquest any hem trobat el riu en millors condicions i amb menys residus”, ha afirmat el tècnic de Medi Ambient, Josep Martínez, qui ha afegit que “l’activitat serveix per conscienciar sobre la importància de preservar la qualitat mediambiental del nostre entorn fluvial, fomentar la recollida selectiva i la reducció del consum d’envasos”.