Emprenedors i empreses aprenen a usar el certificat digital, la signatura i la factura electrònica

389

Més d’una quinzena d’emprenedors i empresaris van assistir el passat 5 de maig al curs ‘Utilització simple i eficient de Certificat Digital, Signatura Electrònica i Facturació Electrònica a l’empresa’, impartit per la formadora Núria Gil, directora d’Akuaba SL i consultora TIC, I+D i innovació al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de Martorell.

La formació s’emmarca dins les accions formatives programades durant l’any 2016 per a emprenedors i empreses, promogudes per l’Ajuntament de Martorell, en col·laboració amb els ajuntaments del Baix Llobregat Nord, amb l’objectiu de fomentar i impulsar el desenvolupament econòmic local a través de la millora de les competències i capacitats de les persones participants.

L’objectiu principal d’aquest curs, de quatre hores de durada, és donar a conèixer als participants com poden emprar el certificat digital per signar i xifrar documents i en quins processos ho poden aplicar amb tercers, tot donant alternatives per emprar la factura electrònica, incloent-hi la plataforma gratuïta de l’Agencia Tributària Facturae.

La formadora va compartir eines i mecanismes per facilitar la implantació i ús dels tres temes, aportant aplicacions gratuïtes i explicant-ne el funcionament, aconseguint que els participants coneguessin els avantatges per fer servir el certificat digital, la signatura i la facturació electrònica, entenguessin que són i com funcionen i poguessin decidir com implantar-los a les seves organitzacions.

Els participants han obtingut les capacitats necessàries pel coneixement, maneig i control sobre els certificats digitals i la signatura electrònica, així com el coneixement i utilització del format Facturae, de l’Agència Tributària, que s’està convertint en estàndard de facturació.

Altres accions formatives al juny

El Centre de Promoció Econòmica ha programat diferents accions formatives pel proper mes de juny. Els dies 7, 9, 20 i 22 de juny, i els dies 4 i 6 de juliol es farà a Martorell l’itinerari per a PIMES ‘A la recerca de l’equilibri financer a l’empresa’. ‘Fidelitzar els clients, la clau de l’èxit’, és la sessió que tindrà lloc els dies 8 i 15 de juny a Esparreguera. Els dies 21 i 28 de juny, Olesa de Montserrat acollirà el taller ‘Com elaborar un pla de comunicació i difusió del meu negoci’, i el 29 de juny s’impartirà a Sant Esteve 10 coses que els autònoms han de saber i ningú els hi explica.

Inscripcions i lloc de realització

Les formacions es realitzen a les instal·lacions dels diferents serveis de Promoció Econòmica dels municipis participants. És imprescindible inscripció prèvia omplint el formulari de l’activitat corresponent al web del Molí Empresa o presencialment a cada servei de Promoció Econòmica dels diferents municipis participants.