Emprenedors coneixen noves tècniques per innovar el seu negoci i ser més competitius

684
Molí Empresa
Molí Empresa

Emprenedors i empreses van participar, el 29 de setembre i 6 d’octubre, en la formació ‘Innova en el teu model de negoci’ a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica de Martorell, on van aprendre tècniques creatives de visual thinking i de col·laboració aplicades al model de negoci de cada empresa. Aquesta formació s’emmarca en el recull d’activitats de suport al teixit empresarial de la Diputació de Barcelona programada en col·laboració amb els ajuntaments del Baix Llobregat Nord.

El formador Jordi Puigdellívol de la consultora Start-Up & Innovation Sherpa ha ajudat amb aquest taller a noves empreses i a PIMES a innovar en el seu model de negoci per anar un pas més enllà. A les empreses de nova creació ha intentat ajustar i millorar el model de negoci i encaminar bé l’empresa; i a la PIME i empreses amb recorregut a aprofitar millor recursos i capacitats de l’empresa i guanyar en competitivitat. La innovació en el model de negoci és la que aporta un major retorn a l’empresa i també la que requereix una menor inversió.

En aquest taller de dues sessions amb un total de 8 hores, Puigdellívol ha treballat amb les diferents empreses tècniques de visual thinking, creatives i de col·laboració aplicades al model de negoci de cada empresa treballant amb l’eina Model de Negoci SCOPE. Els participants durant la primera sessió han pogut conèixer els fonaments de la innovació, les opcions i reptes que comporta, així com el concepte de model de negoci i les seves aplicacions, analitzant el model actual de cada empresa i el seu punt de partida.

En la darrera sessió, totalment pràctica, Puigdellívol ha donat a conèixer la metodologia per innovar en clau de model de negoci i s’ha treballat de manera col·laborativa els models de negoci de cada empresa per identificar vies d’innovació, millora i altres potencials.

Més accions formatives

A continuació us detallem les accions formatives programades pels propers mesos als diferents municipis i adreçades a persones emprenedores i empreses, per inscripcions cliqueu als enllaços corresponents:

‘Normativa i responsabilitats de les pàgines webs i botigues online’: 25 d’octubre de 2017, de 09.30 a 14.30h, a Martorell.

‘(Re)dissenyar un web perquè sigui compatible amb mòbils’: 23 de novembre de 2017, de 09.30 a 13.30h, a Collbató.

‘Com aconseguir clients amb la publicitat online: mitjans i mètodes efectius de promoció a baix cost’: 26 d’octubre de 2017, de 09.00 a 13.00h, a Sant Andreu de la Barca.

‘Tècniques exitoses per vendre els teus productes/serveis’: 27 d’octubre, 3, 7 i 10 de novembre de 2017, de 09.00 a 14.00h, a Abrera.

‘Explica’m una història: Storytelling per a comunicar de manera realment eficaç’: 8 i 9 de novembre de 2017, de 10.00 a 13.00h, a Olesa de Montserrat.

‘Com gestionar emocions en situacions de conflicte?’: 7, 14 i 21 de novembre de 2017, de 09.30 a 14.30h, a Martorell.