En marxa dos cursos més de formació ocupacional al Molí Fariner

1480
Cursos de Formació Ocupacional

El Molí Fariner han posat en marxa aquesta setmana dos cursos dels cinc certificats de professionalitat que s’imparteixen enguany a l’equipament. Són ‘Confecció i publicació de pàgines web’ i ‘Activitats auxiliars de comerç’, subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat. Tots dos van adreçats prioritàriament a treballadors desocupats, i encara en són obertes les inscripcions.

El curs certificat de professionalitat ‘Activitats auxiliars de comerç‘ va començar aquest dilluns i s’impartirà de dilluns a divendres de 9.15 a 14.15h fins al 30 de maig. El de ‘Confecció i publicació de pàgines web‘, per la seva banda, es realitzarà en horari de 15.00 a 20.00h fins al 28 de setembre.

Activitats auxiliars de Comerç

Aquest curs té una durada de 310 hores i es divideix en 6 mòduls. Tracta aspectes com ara operacions auxiliars en el punt de venda; preparació de comandes; manipulació i moviments amb transpalets i carretons de mà i atenció bàsica al client. L’objectiu és realitzar activitats auxiliars de reposició i condicionament en el punt de venda i repartiment de proximitat. En acabar, els alumnes obtindran el certificat de professionalitat de nivell 1, que els capacitarà per ocupar llocs de treball relacionats amb activitats com ara reposadors d’hipermercat, repartidors de proximitat, embaladors, empaquetadors-etiquetadors, preparador de comandes i auxiliar de dependent de comerç.

Confecció i publicació de pàgines web

Durarà 600 hores dividides en cinc mòduls, que inclouen temàtiques com la construcció i publicació de pàgines web; integració de components de programari; formació complementària (Inserció laboral, sensibilització mediambiental i prevenció de riscos laborals) i mòdul de pràctiques professionals no laborals. Pretén que els alumnes aprenguin a crear i publicar pàgines web que integrin elements de marques i editors apropiats i que estiguin capacitats per desenvolupar i mantenir pàgines web. Per això, obtindran el certificat de professionalitat de nivell 2, que els capacitarà per ocupar llocs de treball relacionats amb el desenvolupament i el manteniment de pàgines web.

Cursos del Programa de Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries

Aquests dos cursos s’integren dins del programa de Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP) del Servei d’Ocupació de Catalunya. Ofereix a persones treballadores, prioritàriament desocupades, una formació ajustada a les necessitats del mercat laboral i també vol afavorir la productivitat i la competitivitat de les empreses, així com la qualificació i la promoció dels treballadors catalans. És una formació que no té cap cost per a l’alumne.

En total ja s’han iniciat quatre dels cinc cursos atorgats enguany a Martorell. A més dels esmentats, també ho han fet el certificat de professionalitat ‘Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials’ (490 hores), i el certificat de professionalitat ‘Gestió administrativa i finançera del comerç internacional’ (680 hores). Queda pendent d’inici el certificat de professionalitat ‘Neteja de superficies i mobiliari en edificis i locals’ (250 hores).

Informació i preinscripcions

Per participar en el procés de selecció cal consultar els diferents cursos, valorar si es reuneix els requisits previstos i omplir el formulari de preinscripció online, o adreçar-se a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (Camí del Riu s/n, 08760 Martorell, telèfon 93 775 31 01 o bé el correu moliempresa@martorell.cat) qualsevol dia de dilluns a divendres entre les 10.00h i les 13.00h per omplir el full de preinscripció i portar la documentació necessària.