En marxa el sistema de descàrrega de llibres amb el Codi QR a la Biblioteca Martorell

365

La Biblioteca Martorell ha posat en marxa aquest estiu un nou servei de descàrrega gratuïta de sis llibres digitals a través del sistema del Codi QR o de la descàrrega al web www.seebook.eu. Aquest servei s’ha implantat després de l’acord entre la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, Biblioteques de Barcelona i l’empresa Digital Tangible.

La Biblioteca Martorell és una de les 22 de la demarcació de Barcelona que ha posat en funcionament un servei gratuït de préstec i lectura de llibres en format digital, que els usuaris podran aconseguir mitjançant unes targetes de descàrrega de llibres digitals amb codis QR, disponibles a través d’uns panells a la mateixa biblioteca. També es poden adquirir en format EPUB o PDF fent la descàrrega del web www.seebook.eu.

Sis volums de temàtiques variades
Els llibres que es posa a disposició són “obres d’autors emergents i de qualitat, que davant la dificultat econòmica de poder tirar endavant la publicació en format paper, han volgut autoeditar-se els seus llibres i que s’han adherit a promoure la seva obra via digital”, explica la tècnica de Cultura de l’Ajuntament, Josefina Canals. Amb les descàrregues, també s’inclouen continguts extres vinculats amb la creació del llibre, com ara fotos, documents, o capítols descartats.

Es tracta de Si de verdad pudiera, una novel·la sentimental amb afegitó musical feta per Marc Griso, D’un temps sense esperança, novel·la històrica de Ramon Gasch, Idus de julio, una comèdia de Felipe Ortiz, Vanidad de vanidades, una novel·la d’intriga empresarial de Josep B. Pompidor, La guerra de l’avi, una novel·la d’intriga policíaca ambientada a Palamós i escrita per Jaume Burgés, i Hivern a la terra, un recull de contes de Lluís Bosch.