En marxa la 5a edició del ‘Recicla’t +45’, programa d’inserció laboral per a majors de 45 anys

1215

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell ha posat en marxa la 5a edició del projecte ‘Recicla’t +45‘ per promoure les oportunitats de trobar feina de les persones majors de 45 anys. Durant sis mesos, d’octubre de 2020 a abril de 2021, es desenvoluparan diferents accions formatives i d’orientació adreçades als diferents perfils de participants del programa.

‘Recicla’t +45’ està impulsat pel Centre de Promoció Econòmica i subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del Projecte Treball als Barris. S’adreça a majors de 45 anys en situació d’atur, inscrits al Servei Local d’Ocupació de Martorell, que tinguin necessitat de reorientar-se professionalment i actualitzar els seus coneixements per millorar així la seva ocupabilitat.

El programa preveu un itinerari amb tutories i acompanyaments personalitzats, així com accions formatives grupals, dinamització d’espai de recerca de feina i apropament al teixit empresarial del municipi. Es donarà suport en la definició del projecte professional i aprendran a defensar les seves candidatures durant una entrevista de feina.

Miquel Encinas, tècnic orientador del programa, explica que els majors de 45 anys “són un col·lectiu de risc perquè encara hi ha perjudicis o reticències a contractar persones d’aquesta edat. Cal recordar que la seva experiència és un valor, que han treballat durant molts anys, però que encara tenen molt a donar”. En aquests programes “es crea un espai de confiança i treball col·lectiu. Les persones surten reforçades en autoestima i motivació i, sobretot, intenten anul·lar aquesta creença de la limitació per qüestió d’edat”.

Miquel Encinas, tècnic orientador 'Recicla't +45'

El perfil de les persones participants al programa és molt divers, “gent que comença a treballar, gent que portava temps sense fer-ho perquè la seva situació personal li permetia, aturats a causa de la pandèmia, o persones que es dedicaven a treballar al sector serveis de manera itinerant i ara troben que han de reorientar la seva professió”, detalla Miquel Encinas.

Miquel Encinas, tècnic orientador 'Recicla't +45'

En aquesta nova edició, s’han programat píndoles formatives en l’àmbit de la Informática per la millora de les competències TIC dels participants. Entre les accions formatives que es duran a terme, es treballaran les competències tècniques a través de tallers d’alfabetització digital, tràmits per Internet, ofimàtica bàsica, eines 2.0 i xarxes socials, detalla Joan Carles Montes, tècnic dinamitzador TIC del programa.

Joan Carles Montes, tècnic dinamitzador TIC 'Recicla't +45'

Montes remarca que “la informàtica s’ha fet imprescindible a l’hora de buscar una feina, per això es vol donar als usuaris les eines necessàries per desenvolupar-se autònomament davant d’un ordinador i intentar que siguin capaços d’inscriure’s a les ofertes de feina”. Al marge, oferiran la possibilitat de fer tallers alternatius on els usuaris podran trobar oportunitats de recerca de feina a través del mòbil o les xarxes socials.

Joan Carles Montes, tècnic dinamitzador TIC 'Recicla't +45'

Per participar del programa és necessari fer la preinscripció en línia o adreçar-se al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (camí del Riu s/n Tel. 93 775 31 01).