En marxa la 5a Mostra del Transport i l’estand de l’Ajuntament de Martorell a Ca n’Oliveras

1253
Mostra del Transport
L'alcalde ha inaugurat la 5a Mostra del Transport

Aquest migdia de dissabte s’ha inaugurat la Mostra del Transport de Ca n’Oliveras que, en la seva cinquena edició, destina uns 2.000 metres quadrats a l’estand institucional de l’Ajuntament de Martorell, més de 1.600 a l’exposició i venda de vehicles i prop de 3.000 a la Mostra de Maquetisme Nacional Martotren. El recinte està obert, aquest dissabte i diumenge, de 10.00 a 21.00h.

L’acte d’inauguració ha estat presidit per l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, acompanyat pels regidors de l’equip de govern municipal. Una de les novetats d’aquesta edició és la redistribució dels espais de cadascuna de les àrees temàtiques que conformen la fira. L’alcalde ha remarcat que la distribució “s’ha fet més diàfan per acollir les diferents marques de vehicles i la mostra Martotren amb totes les maquetes de tren”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’estand de l’Ajuntament de Martorell ha ampliat el seu espai i, amb el lema ‘Martorell, millor amb tu’, explica els principals projectes municipals a través de 5 àrees diferenciades. Un dels atractius de l’estand institucional, assenyala el regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies, Lluís Amat, “és el rocòdrom i un petit circuit d’aventura similar al que es construirà al Parc de Can Cases, a proposta de la ciutadania. També hi ha un espai de robòtica amb impressores 3D”.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Noves Tecnologies

Igualment, sorgit del Consell d’Infants Municipal, es presenta el projecte de l’app per a incidències a la via pública. “Aquests dies s’explica a la ciutadania la seva funcionalitat, alhora que es demana la seva opinió per introduir-li noves idees abans de la seva posada en marxa” ha remarcat l’alcalde.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Annex a l’estand de l’ajuntament, els treballadors del Centre Ocupacional Can Serra reparteixen 6.000 flors de la 29a campanya ‘Una casa, una flor’. Els visitants es poden emportar a casa una de les tres variats de plantes que han cultivat al viver de Can Serra: begònies, sàlvies i petúnies.

Martotren, la Mostra de Maquetisme Nacional

L’associació d’Amics del Ferrocarril de Martorell ha ampliat fins a gairebé 3.000 metres quadrats l’espai expositiu de la 7a Trobada nacional de maquetistes que se celebra, cada 2 anys, a Martorell. El president dels Amics del Ferrocarril de Martorell, Xavier Montià, destaca que “hi ha material i maquetes de totes les escales que tenim al mercat. Maquetes d’escala N, H0, 0, 1 i LGB. Estands de fabricants i botigues de modelisme ferroviari i un mercat d’ocasió”.

Aquest és una de les fires més importants de maquetisme ferroviari que es fa a Catalunya i cada vegada es més concorreguda com ho demostra el fet que hi exposen associacions de “Catalunya, França i de l’Aragó. Aquesta és la segona fira més important, després de la de Lleida”, assegura Montià.

Xavier Montià, president dels Amics del Ferrocarril de Martorell

Exposició i venda de vehicles nous i matriculats

La tercera peça de la Mostra del Transport és la destinada a l’exposició i venda de vehicles. Enguany hi són presents 6 marques que tenen concessió a Martorell: Citroen, Kia, Nissan, Peugeot, Renault i Seat.

Cada marca disposa de 270 metres quadrats que s’aprofiten, com és habitual, per exposar els seus vehicles i oferir descomptes i promocions als visitants.

Bus llançadora gratuït

Per tal de millorar la mobilitat durant la Fira de Primavera, l’Ajuntament de Martorell ofereix el servei d’un autobús llançadora gratuït que “connecta Ca n’Oliveras, la plaça del Vi, el Pavelló Esportiu Municipal i la plaça Portal d’Anoia. Amb 20 minuts fa tot el recorregut i està indicat amb el nom de Bus Fira”, assenyala el regidor Amat.