En marxa un nou Grup de Suport i Ajuda Mútua per a cuidadors de persones dependents

404
Esplai Gent Gran Buenos Aires
Esplai Gent Gran Buenos Aires

Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament de Martorell, amb el suport de la Diputació de Barcelona, va iniciar al passat 15 d’abril el Grup de Suport i Ajuda Mútua (GSAM). Es tracta d’una acció social grupal, amb la finalitat d’atendre els cuidadors i cuidadores no professionals de persones en situació de dependència.

El GSAM els ofereix suport en la seva tasca de cura, millorant les habilitats personals, donant noves estratègies per fer front a les situacions que se’ls presenten en el dia a dia i tenint cura d’ells mateixos. Milloren la seguretat i l’autoestima, normalitzen anomalies i racionalitzen les demandes de serveis i recursos.

La regidora de Serveis Socials, Cristina Dalmau, ha indicat que “les trobades s’adrecen a persones de Martorell que estiguin vinculades, com a cuidadors habituals no professionals, a persones amb situació de dependència”, amb expedient obert en els Serveis Socials Bàsics. Les sessions es realitzen a l’Esplai de Gent Gran de Buenos Aires, quinzenalment, d’abril a desembre, de 18.00 a 19.30h, en grups de 10-15 persones.

Cristina Dalmau, regidora de Serveis Socials

Des de Serveis Socials Bàsics “s’està promocionant l’atenció social grupal com un mètode d’intervenció dins el procés de tractament amb la finalitat d’apoderar a les persones amb necessitats socials. Aquest treball grupal s’entén com a part de l’itinerari d’atenció dels Serveis Socials Bàsics i garanteix la continuïtat en l’atenció que pot rebre la persona”, ha subratllat Dalmau.