Engega de nou el servei de la deixalleria mòbil, que cada setmana s’instal·la a un barri

551
Deixalleria mòbil
Deixalleria mòbil

Aquest dijous 1 de setembre el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell reinicia el servei de la deixalleria mòbil després de l’aturada d’agost. Dijous i divendres, el camió s’instal·larà de 09.00 a 13.30h a Can Carreras i tornarà a iniciar la rotació setmanal en vuit punts de la població. El regidor de Medi Ambient, Adolf Bargués, anima els ciutadans a fer-ne ús i a conèixer totes les opcions per dipositar els residus casolans de manera segura i sostenible.

El camió de la deixalleria mòbil serà aquesta setmana al passeig de Catalunya en confluència amb el passatge del Sindicat, i la setmana vinent s’instal·larà al pàrquing del Vapor. Bargués explica que “és un servei gestionat per usuaris del Centre Especial de Treball de Can Cases, que recullen petits electrodomèstics, aparells informàtics i de so, joguines amb piles, bombetes i fluorescents. També es fan càrrec de residus especials: pintures, dissolvents, vernissos, coles, aerosols, cosmètics, olis i bateries de cotxe i moto, piles, bateries, radiografies i termòmetres”. Finalment, admeten olis de fregir, roba, calçat, complements, CD’s, DVD’s, cartutxos de tinta, tòners i ferralla domèstica -olles i paelles-.

Rotació setmanal en vuit punts de Martorell
Bargués exposa que “La deixalleria mòbil va rotant al llarg de l’any a vuit punts de Martorell: la plaça de Pere Teixiné de Torrent de Llops, la plaça de la Mare Caterina a Les Bòbiles, la plaça de les Cultures al Camí Fondo, l’avinguda Lluís de Requesens de Buenos Aires, la plaça 11 de Setembre d’El Pla, el passeig de Catalunya a Can Carreras, el pàrquing de Vapor a La Vila i la plaça de Santa Maria de Can Cases. Ubiquem el camió en punts que fan possible l’accés tant en vehicle com a peu”. L’horari és de 9.00 a 13.30h, excepte de desembre a febrer, que és de 10.00 a 14.00h. No s’ofereix el servei els dies de pluja ni els festius.

Altres serveis municipals per dipositar deixalles
Medi Ambient posa a disposició dels martorellencs altres opcions per dipositar les deixalles que no són matèria orgànica, plàstic, vidre, cartró i paper –i que van als contenidors soterrats-: la deixalleria fixa, les minideixalleries, els panells publicitaris amb contenidors de piles i bateries i els contenidors de Roba Amiga.

Els residus més voluminosos cal portar-los a la deixalleria fixa, un servei gratuït per als veïns i comerciants de Martorell al Polígon La Torre. Obre de dilluns a divendres de 10.00 a 13.00h i de 16.00h a 19.00h –d’octubre a febrer l’horari de tarda és de 16.00 a 18.00h-, i els dissabtes de 09.00 a 13.30h. El telèfon de contacte és el 93 776 52 34.

Les minideixalleries són una quinzena de petits contenidors repartits pels barris i per dipositar-hi en qualsevol moment piles i bateries, CD’s i DVD’s, bombetes halògenes i de baix consum i petits aparells elèctrics i electrònics: calculadores, mòbils o carregadors. També hi ha una desena de panells publicitaris amb contenidor per dipositar piles i bateries. Finalment, també es reparteixen una dotzena de contenidors de Roba Amiga per deixar-hi residu tèxtil: roba de vestir, calçat, bosses de mà, cinturons i roba de la llar, com ara llençols i tovalloles.