Entra en antena la nova programació tardor-hivern de Ràdio Martorell 91.2 FM

1264
Ràdio Martorell 91.2 FM
Ràdio Martorell 91.2 FM

Ràdio Martorell ha emprès aquest setembre la temporada tardor-hivern 2017-18 amb el repte de mantenir la seva identitat propera, així com el d’oferir una programació de qualitat i interessant per a totes les franges d’edat. Per a fer-ho possible, l’emissora compta amb una xarxa de col·laboradors que guareixen la graella i enforteixen la tasca dels professionals de la casa, tal com ha ressenyat la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera.

Míriam Riera, regidora de Comunicació

Entre les novetats de producció pròpia, aquesta temporada podran sentir l’espai quinzenal El Cercle, presentat per Maria José Gutiérrez i Victòria Esteller, sobre tècniques per tenir un cos més saludable. El programa el podran seguir els dimarts a les 15.30h i els dijous, a les 13.00h.

Vist i no vist, presentat per Roger Trilles, Marc Argilés i Roger Sabi, versa sobre problemes oftalmològics, els seus orígens històrics, símptomes i tractaments. Es podrà escoltar quinzenalment, els dimecres a les 15.30h i els dissabtes a les 14.30h.

Aquest programa alternarà la seva emissió amb les píndoles de Consum, que conduiran el tècnic de Comerç, Mercats i Consum de l’Ajuntament de Martorell, Ferran Riera, i la tècnica de Consum del Servei de Suport a les Polítiques de Consum de la Diputació de Barcelona, Meritxell Llòria.

Cisco Sáenz de Pablo presentarà, els dimecres a les 11.00h i els diumenges a les 10.00h, També ens han canviat la vida, sobre aquells invents moderns i antics que han revolucionat la nostra vida quotidiana. Comptarà amb la intervenció del geògraf i historiador martorellenc Miquel Vives.

La vida és local

Els serveis informatius de Ràdio Martorell continuaran aprofundint en la realitat política i ciutadana a través dels butlletins horaris, i l’edició migdia (13.30h) i vespre (20.00h) del ‘Radioinformatiu’, presentat per Assumpta Mera. Els informatius locals s’acaben complementant amb el Radioinformatiu del cap de setmana, dissabtes i diumenges a les 14.00h.

A més, cada tercer dilluns de mes, Ràdio Martorell retransmet en directe els plens municipals. L’endemà, l’alcalde Xavier Fonollosa visita els estudis de l’emissora per fer repàs de l’actualitat martorellenca (12.00h).

Plus esportiu

L’equip d’esports de Ràdio Martorell, capitanejat per Maria Cerezuela, oferirà en directe tots els partits a casa del Club Bàsquet Martorell, que aquest curs milita a LEB Plata. També s’ampliarà la cobertura dels compromisos esportius de la resta d’equips locals i es posarà l’ull en l’esport català a través del programa En Joc de La Xarxa, amb el què es connectarà tots els dissabtes i diumenges, de 20.00 a 22.00h.

Míriam Riera, regidora de Comunicació

Josep Grau serà el nou presentador del Radioesport dimecres, a les 20.00h, on seguiran acostant als oients l’actualitat de les penyes blaugrana i blanc-i-blava de Martorell, així com les novetats de la Lliga i la Champions.

Emissió en xarxa

Des de 2012, Ràdio Martorell forma part de La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de suport a l’audiovisual local que té com a objectius donar resposta a les necessitats del sector i contribuir a la seva dinamització. Per això, treballa en coordinació directa amb els mitjans de comunicació locals adherits, per a qui posa a disposició un ampli catàleg de serveis. El principal n’és l’oferta de programació, de la qual es nodreix Ràdio Martorell, a través de programes com A les portes de Troia (Ràdio Castellar), L’hora del conte (Ona Bitlles), Valors a l’alça (Mataró Ràdio), Via Verda (Ràdio Arenys) o Som Terra (EMUN FM Ràdio), entre d’altres.

De la mateixa manera, i per segon any consecutiu, Ràdio Martorell comparteix amb més d’una vintena d’emissores locals de Catalunya el programa de viatges, rutes i excursionisme, Sendes, presentat per Jaume Monés. L’espai es pot escoltar dimarts a les 13.00h i divendres a les 15.30h, al 91.2 FM.

Programes amb solera

Al costat de totes aquestes apostes hi conviuran programes veterans i consolidats, presentats per carismàtiques veus que aglutinen una audiència fidel. Així, ens seguirem despertant amb Mil Moments Musicals, conduit per Assumpta Mera; els usuaris de Can Serra seguiran explicant la seva activitat laboral al mensual Can Serra parla; Josefina Canals ens acostarà el bo i millor de la literatura i la poesia local a Martorelletres; Quim Parera ens avançarà la cartellera cinematogràfica a Rosebud; Clàudia Bergara ens parlarà de les propietats de les plantes a L’Herbolari; Màrius Escoda i Salomé Miró abanderaran el Ressò sardanista; Rosa Farreras ens acompanyarà a Una Rosa i tu; Eloi Garcia ens il·lustrarà amb els clàssics de Dando la nota. Insígnies musicals de la casa són també els espais Revolta sonora d’Andreu Ortega, Sac de sons de Xavi Gargallo o Circuito virtual de Pablo Picón.

Programació Ràdio Martorell 2017-18