Entrevista. Jaume Muxart inaugura divendres l’exposició ‘A casa de…’

1140
Jaume Muxart. Foto: El Punt Avui
Jaume Muxart. Foto: El Punt Avui

El Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis tancarà el mes d’abril estrenant l’exposició temporal Salvador Juanpere i Jaume Muxart són ‘A casa de…’ Una nova creació de l’artista i Fill Predilecte de Martorell, Jaume Muxart, que als seus 94 anys continua pintant i creant obra pròpia, i de l’escultor reusenc Salvador Juanpere.

Jaume Muxart ha dit sovint que si tingués un Velázquez al taller potser hi faria algun retoc. I ho torna a afirmar en aquesta conversa amb el periodista Jaume Monés, enregistrada el passat mes de març al Muxart Espai d’Art. També explica com, darrerament, el taller de l’artista s’ha omplert de reproduccions fotogràfiques de pintures (i alguna escultura) de diferents èpoques que han estat els seus referents i que han creat un pòsit en l’artista. El punt de partida no és, per tant, una tela en blanc. Muxart hi treballa al damunt. Ucello, Picasso, Bacon, Velázquez, Zurbarán, Leonardo, Goya, Staël, Giacometti, Villon… són travessats per les pinzellades i el prisma personal de Muxart que posa èmfasi en un aspecte determinat del quadre que li ha interessat.

L’obra pictòrica i escultòrica d’ambdós artistes podrà veure’s entre el 28 d’abril –dia de la inauguració a les 19.00h- i fins el 18 de juny. Els dijous i divendres, de 17.00 a 20.00h, i els dissabtes i diumenges, de 10.30 a 14.00h. Paral·lelament, l’equipament cultural acull la mostra permanent Muxart, color i composició. Un passeig per les diverses sales fa palesa la versatilitat del veterà pintor, que sempre s’ha sentit identificat amb la corrent artística expressionista.