‘Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA’ s’inaugura divendres al Muxart Espai d’Art

898

L’exposició itinerant Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA forma part del Programa d’Arts Visuals de l’Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona. Està organitzada en conveni amb el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), amb el suport de l’Ajuntament de Martorell. Divendres, 23 de febrer, a les 19.00h, s’inaugurarà al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis.

El projecte “aborda la contemporaneïtat des d’una perspectiva optimista, persistent i apassionada. En lloc de situar les obres dins un àmbit temàtic o cronològic determinat, s’entén com una manera particular de comprendre la pràctica artística que reivindica la intensitat anímica del treball en art”, explica el comissari de l’exposició David Armengol.

Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA proposa cinc aproximacions possibles basades en l’acte entusiasta, com són la construcció cosmogònica, la potència creativa de la vida quotidiana, la càrrega performativa del cos, l’activisme de caràcter social i la posada en crisi de la mateixa noció d’art.

Els artistes presents a la mostra són Ignasi Aballí, Vito Acconci, Maja Bajevic, Marcel Broodthaers, Anne-Lise Coste, Esther Ferrer, Peter Friedl, Richard Hamilton, Emanuel Licha, Gordon Matta-Clark, Cildo Meireles, Younès Rahmoun, Tere Recarens, Àngels Ribé, Dieter Roth, Mireia Sallarès i Zush. “Tots ells exposen obres de diferents registres: vinils, postals, escultures, instal·lacions o pintures…representatives de la col·lecció MACBA, que conté més de 6.000 peces”, diu Armengol.

Activitats vinculades

La mostra es convertirà, a més, en “un laboratori per investigar i conèixer estats d’ànim, comportaments i actituds al voltant de l’acte entusiasta”, cita el comissari. Per això, es proposen activitats complementàries per tal d’identificar, investigar, conèixer i valorar “els entusiasmes” de les obres de l’exposició en diàleg amb “els entusiasmes” dels participants.

Dijous, 26 d’abril, a les 19.00h, es farà la visita dinamitzada ‘Lectures entusiastes de la Col·lecció MACBA’ per a adults (a partir de 16 anys), a càrrec d’Experimentem amb l’Art.
Diumenge, 29 d’abril, a les 12.00h, hi haurà una visita performativa per a famílies (a partir de 6 anys) anomenada ‘Cossos que fan coses’. Cal reservar prèviament al telèfon 93 774 22 23 o a través de l’adreça electrònica museus@martorell.cat Anirà a càrrec de Marta Galán, artista-educadora.

Els dies 1, 6 i 15 de març, de 17.30 a 19.40h, es farà el curs Entusiasme i art contemporani?. Les inscripcions es poden fer a través del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat, a l’adreça electrònica crp-martorelltec.cat Més informació: http://www.diba.cat/web/oda/entusiasme_martorell

La conversa ‘La pràctica artística: entre el fer i el no fer’, entre l’artista Ignasi Abellí i el comissari de la mostra, David Armengol, es farà dijous, 3 de maig, a les 18.30h.

Horari de visita

L’exposició s’inaugura aquest divendres i es podrà visitar fins el 6 de maig. L’horari de visita és dijous i divendres, de 17.00 a 20.00h; dissabtes i diumenges, de 10.30 a 14.00h. Del 29 de març a l’1 d’abril romandrà tancada.