ERC demana un PGOUM consensuat i protegir l’entorn dels rius amb una ferradura verda

357

“Martorell ha d’aprofitar la riquesa que suposa tenir dos rius i estar envoltat de muntanya”, ha assegurat el candidat d’ERC a les eleccions municipals, Adolf Bargués aquest matí a la rambla de les Bòbiles. Els republicans volen “protegir l’entorn de les lleres dels rius creant una ferradura verda, que inclogui un parc fluvial i agrari amb horts comunitaris i una zona de lleure i d’ús lúdic per a les persones”.

Així mateix, Bargués ha volgut incidir en la importància que “el Pla General d’Ordenació Urbana de Martorell (PGOUM) s’aprovi amb el consens de tothom”. “No pot ser”, ha dit el candidat d’ERC, “que el darrer espai urbanitzable que queda a Martorell quedi determinat com a sòl industrial, com vol l’actual equip de govern, quan encara queda espai suficient per a la indústria i no sabem si cladrà més sòl per a vivendes en els propers anys. Una decisió com aquesta implicaria unes servituds que ara com ara no podem ni volem per al poble”.

La proposta d’Esquerra és, en aquest sentit, segons Bargués que “els usos d’aquest poc espai municipal restant quedin per determinar, en funció de les necessitats futures reals”. “Nosaltres estem a favor de la reindustrialització del país, però no podem comprometre el poc terreny que li queda a Martorell, sotmetent-lo a no poder créixer en població pel fet de no tenir sòl per a vivendes”.

Bargués ha explicat les seves propostes i ha escoltat les dels vilatans que avui passejaven pel VII Mercat d’intercanvi i de segona mà situat a la rambla de les Bòbiles acompanyat de diversos membres de la candidatura.

Demà dilluns 11 de maig, Bargués i l’equip d’Esquerra a Martorell tornaran a explicar el seu programa de govern i a escoltar les propostes dels convilatans als barris del Camí Fondo i Buenos Aires.