ERC presenta una llista electoral amb vocació de servei i ganes d’escoltar com a actiu

663

ERC ha presentat, aquest diumenge, al Cafè del Progres, la llista de les 27 persones que acompanyen al candidat, Adolf Bargués, a les eleccions municipals del 24 de maig. L’equip d’esquerra s’ha presentat amb la ferma voluntat de millorar Martorell, escoltant a la gent, a partir de tres eixos: cohesió, emprenedoria i sostenibilitat. Bargués ha dit que “ho farem amb un equip amb vocació de servei i amb ganes d’escoltar”. Hi ha assistit la senadora d’ERC a Madrid, Ester Capella.

Escoltem, fem i expliquem és el lema de la campanya que ERC Martorell ha dissenyat amb la voluntat de parlar molt amb la gent “abans i durant la legislatura perquè les decisions no es poden prendre des del despatx” ha defensat, Adolf Bargués. “Convé donar el poder a la gent i són les persones i no pas els tècnics, els qui han de decidir quines són les necessitats d’un poble” ha afegit durant la presentació de la candidatura municipal.

En l’àmbit urbanístic, Bargués ha tornat a criticar, com ja va fer durant la seva presentació com a candidat, “la intenció de l’actual equip de govern d’aprovar el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) on l’últim tram que queda per urbanitzar, un espai entre Can Cases i l’autopista, sigui zona industrial. Ara està a les nostres mans que aquest espai es quedi com està perquè sinó matem urbanísticament Martorell”.

A ERC també els preocupa l’atur i les conseqüències per a les famílies. Per això proposen “potenciar l’ocupació com a sortida a la precarietat social d’algunes persones. Martorell te potencial industrial per aconseguir que els joves treballin. Els ajuts des de Serveis Socials o dels bancs dels aliments no és l’única solució perquè el que generem és misèria moral” ha afirmat el candidat republicà.

Bargués ha conclòs el seu discurs dient que “tenim ganes i aspiració de governar” i ha tingut paraules d’agraïment als que l’acompanyen a la llista perquè “costa molt trobar un equip amb vocació de servei i amb ganes d’escoltar”.

Els membres de la llista desgranen el programa electoral

L’acte ha estat presentat pel periodista i també membre de la llista, Marc Dalmau, que ha conduït la presentació en format entrevista. Fins a nou components de la candidatura han explicat les propostes del programa electoral en diferents àmbits.

En un primer bloc, Rosa Maria Drets ha dit que en ensenyament “volem oferir mesures per ajudar als que tenen més dificultats d’aprenentatge”. En cultura, Maria Josep Ovejas pensa que “cal potenciar una sinergia entre escolars i entitats culturals i populars i crear un consell de cultura local”. Lluís Garcia pensa que cal “potenciar i aglutinar les entitats culturals”. Josep Vilella ha proposat “crear un consell municipal de l’esport per escoltar a totes les entitats i facilitar la practica esportiva en totes les edats”. Isabel Enri ha parlar de seguretat ciutadana, reclamant “més proximitat amb els Policies Locals amb un patrullatge a peu pels barris”.

En un segon bloc, Víctor de León “proposava canviar la mentalitat dels polítics perquè escoltin més als joves en decisions com els usos de l’Ateneu, que reclamem que sigui un punt de trobada pels jovent”. Paquita Morales ha defensat “un poble que contempli a les persones més necessitades dedicant recursos perquè els serveis socials funcionin una mica millor”. Sergi Corral ha parlat d’un pla de millora comercial per “definir uns eixos comercials” i “facilitar el muntatge d’un negoci als emprenedors”. Míriam Riera reclama “uns mitjans de comunicació municipals plurals on tots els col·lectius hi tinguin veu. Però també poder participar en les decisions importants del municipi”.

Els governs municipals com a constructors de país

Ester Capella, senadora d’ERC a Madrid, ha defensat el món local perquè és “des de la proximitat i des dels governs municipals que es construeix un país”. Per Capella és “des de la cultura, els serveis socials o la participació dels ciutadans com es dibuixa el model de societat que volem i ERC ho té molt clar que ha de ser així”.

Una llista renovada i jove

La llista d’Esquerra està formada per 27 persones i “el 50% són gent nova. Gent jove i transformadora” ha dit el seu cap de llista. Després del candidat a l’alcaldia, Adolf Bargués Astúrias, el segueixen Míriam Riera Creus (2), Sergi Corral (3), Paquita Morales (4), Víctor de León (5), Josep Arús Rovira (6), Eva Creixell Miró (7), Isabel Enri Martínez (8), Josep Vilella (9), Maria Josep Ovejas Arango (10), Carmé Tió Pallisa (11), Marc Dalmau Cerdà (12), Neus Ruíz Falqués (13), Andreu Huguet Casals (14), Francesc Pecs (15), Rosa Maria Drets Tort (16), Irene Martín López (17), Jordi López Font (18), Mercè Dolç Albertí (19), Manuel Cortés Pinto (20), Ramon Sancliment Camps (21), Carme Salinas (22), Pere Mas Trinxant (23), Aina Castellà Porcar (24), Rosa Mimó Creus (25), Francesc Curcelles Bou (26) i Lluís García Vallés (27).