ERC presenta Víctor de León com a candidat a les Eleccions Municipals

1116
Presentació Víctor de León, candidat ERC
Presentació Víctor de León, candidat ERC

ERC ha presentat, aquest dissabte a la rambla de Les Bòbiles, Víctor de León Kunst, el candidat a les Eleccions Municipals del proper 26 de maig. Estudiant de Ciències Polítiques i anterior portaveu de les JERC Martorell, De León pren el timó dels republicans martorellencs rellevant l’actual tinent d’alcalde, Adolf Bargués. L’alcaldable ha dit que treballarà per un Martorell més social i per la construcció de la República des del municipalisme.

En el seu parlament, Víctor de León ha remarcat que “aquestes eleccions ens han de servir per crear la República, un nou model de societat diferent a l’actual, basat en el règim del 78. Si aquesta República ha de néixer des del municipalisme, està clar que des dels pobles hem de crear una cosa nova”.

“Martorell té un ajuntament independentista, però malauradament no ho sembla. No hi ha cap cartell que posi que estem adherits a l’Associació de Municipis per la Independència, ni cap llaç groc a l’Ajuntament, ni cap pancarta denunciant l’injust judici que estan vivint els nostres presos polítics. Hi ha partits que diuen que són independentistes, però amb la boca petita. Nosaltres sabem que les lluites per la justícia social i per la llibertat són indestriables, i les abanderem amb orgull”, ha apuntat.

Víctor de León, candidat ERC

De León s’ha compromès a treballar per un Martorell més social. En aquest sentit, ha proposat crear un servei de teleassistència gratuït per a la gent gran, i que l’Ajuntament “adquireixi una vintena de pisos de la nova promoció a La Sínia per a emergències socials, com ara dones víctimes de la violència masclista”. Els republicans veuen necessària “la creació de la Regidoria de la Dona, per tal d’aconseguir que les dones tinguin igualtat en tots els aspectes de la societat”.

Víctor de León, candidat ERC

ERC aposta per treballar a les escoles i instituts en valors com el feminisme, la diversitat sexual, la igualtat i l’ecologisme. Pensen que és “indispensable consolidar les beques menjador i, si cal, beques per esmorzar, ja que hi ha moltes famílies que encara no han sortit de l’atzucac de la crisi”, ha subratllat.

De León ha incidit que “l’Ajuntament és la institució que està en contacte directe amb la gent i hem de ser capaços d’oferir respostes a qui ho necessita. ERC vol que Martorell sigui un referent en política social, que cap persona quedi enrere i augmentar la despesa en polítiques socials”.

Víctor de León, candidat ERC

A l’acte polític també hi han intervingut Gerard Gómez, portaveu adjunt d’ERC al Parlament; Jordi Albert, diputat d’ERC al Parlament i portaveu d’ERC a Sant Andreu de la Barca; i Pau Morales, portaveu nacional del Jovent Republicà i primer tinent d’alcalde a Vilassar de Dalt. Entre el públic, el diputat al Congrés, Joan Capdevila.