ERC vol aglutinar a les persones i sensibilitats a favor del plebiscit a Catalunya

480

La secció local d’ERC ha fet aquest dissabte un sopar-tertúlia amb tres dels candidats de la comarca del Baix Llobregat en la candidatura dels republicans de cara a les eleccions del 20-D: el martorellenc Joan Capdevila, l’olesà Martí Fortuny i la cervellina, Irina Moreno. En l’acte hi han assistit militants i simpatitzants de Martorell i Castellví de Rosanes.

La presidenta de la secció local d’ERC, Paquita Morales, ha donat la benvinguda a la trentena d’assistents amb el desig que Capdevila “sigui l’embaixador de Martorell i el Baix Llobregat al Congrés espanyol”. El veterinari martorellenc, número 5 d’ERC per Barcelona com a independent, ha explicat que “ERC aglutina a persones amb sensibilitats diverses al voltant de la defensa d’una decisió legitimada el passat 27-S: el prebiscit, i a Madrid l’hem d’anar a defensar”.

Guanyar a Catalunya

Capdevila, qui defuig de les enquestes, ha reconegut que “el que convé és que el 20-D vagin a votar els dos milions de persones que van demanar la independència de Catalunya. Amb aquests en tenim prou per ser forts a Madrid”, apunta. De les negociacions del procés, l’independent a les files d’ERC explica que “no ens pot sorprendre el que està passat quan portem tres-cents anys esperant així que no vindrà ara de tres mesos”.

Els republicans han premut l’accelerador per disputar el vot de l’esquerra sobiranista a En Comú Podem. Martí Fortuny, número 14 d’ERC per Barcelona, explica que “ERC és l’única opció que millor defensa la independència de Catalunya i no pas d’altres que diuen que són a favor del dret a decidir. En els darrers anys ERC, amb un missatge clar i concís, ha crescut perquè ha sabut aglutinar persones no vinculades a l’independentisme. Aquestes, el 20-D, han de seguir apostant per ERC i l’objectiu és ser la força més votada a Catalunya”.

Respecte a les negociacions pel futur govern de la Generalitat entre Junts pel Sí i la CUP, Fortuny admet que “qui es pensi que investint un president el procés està enllestit s’equivoca. És una feina molt llarga i ERC està exercint un paper central i d’equilibri de cara a un acord amb la CUP”. Irina Moreno, regidora de l’Ajuntament de Cervelló i número 21 per Barcelona, diu que “demostrarem que volem ser una república catalana i representem els dos milions de persones que vam sortir l’11-S al carrer”.

ERC també compta amb dos martorellencs més a la llista per Barcelona: Carles Ruiz, qui va ser regidor de l’Ajuntament (2003-2007) i Isabel Enri, com a suplent. En el sopar hi va assistir Marcel Escudé, candidat al Senat en les eleccions del 20-D.