Es compleixen tres dècades de la Setmana de la Gent Gran, que reivindica l’envelliment actiu

1193
Cloenda 29à Setmana Gent Gran
Gent Gran a Martorell

Aquest dijous, 31 de maig, es posa en marxa la 30a edició de la Setmana per a l’envelliment actiu i la Gent Gran que organitza la Unitat per a la Gent Gran Activa de l’Ajuntament de Martorell. La programació desplegarà prop d’una vintena d’actes fins el diumenge 10 de juny, incloent exposicions, tallers, xerrades, espectacles musicals, cinema, berenars i activitats intergeneracionals. Totes les persones de Martorell més grans de 65 anys estan convidades a participar-hi.

L’inici de la Setmana serà el dijous (17.00h) a l’auditori Joan Cererols del Centre Cultural, amb una trobada musical en la que intervindran quatre formacions: la Coral de Castellbisbal, els Mariners d’Ègara, la Coral Harmonia i el Cor Harmonis. L’acte serà presentat pel grup de teatre Gent Gran.

Des d’aquest punt i fins el 10 de juny, se celebraran 17 activitats més. Albert Fernández, regidor de Salut i Gent Gran de l’Ajuntament, destaca que “no només ens adrecem als usuaris dels esplais de la gent gran de Buenos Aires i La Vila, sinó a totes les persones de Martorell més grans de 65 anys, que trobaran activitats d’acord als seus gustos”.

Albert Fernández, regidor de Salut i Gent Gran

Els escenaris seran els esplais de Buenos Aires i La Vila; El Círcol; la Casa de la Vila; les residències Sant Joan de Déu i Anoia; El Progrés; l’Escola Vicente Aleixandre -amb l’activitat que clou el projecte intergeneracional Una carta, una amiga un amic d’intercanvi amb els alumnes del centre- i la Farmàcia Miralles, amb una activitat relacionada amb el dia a dia de la gent gran dins el projecte del Bon Veïnatge. Per Fernández, “hi ha un ventall d’activitats molt ampli, adaptat a totes les possibilitats, i en destaca “l’estrena amb la trobada musical i la festa final a El Progrés del divendres 8 de juny a les 17.00h”.

Albert Fernández, regidor de Salut i Gent Gran

Una altra activitat que vol posar de relleu el regidor és “la Jornada Voluntariat i Gent Gran del dimarts 5 de juny (17.30h) a l’Esplai de Buenos Aires”. Aquest acte inclourà l’Escoleta d’avis i àvies, la xerrada T’acompanyem al metge i un taller de reciclatge domèstic.

Albert Fernández, regidor de Salut i Gent Gran

A més, hi haurà xerrades sobre gestió d’emocions; els tallers Entrena -per conservar l’autonomia i mantenir un envelliment saludable-, un d’abraçades i el Dones grans, dones sàvies; sessió de teràpia amb gossos; trobada de grups de ball; cinema amb la projecció de Vuelta a casa de mi madre i tres exposicions: de dibuix, de manualitats i dels treballs de les puntaires. El darrer acte programat serà el musical Tutti Frutti a l’Esplai de Buenos Aires, el diumenge 10 de juny.

Programa d’actes de la Setmana per a l’envelliment actiu i la Gent Gran.