El 4t Dictat Català de Martorell es farà aquest dijous amb una tauleta tàctil com a premi

1180
Dictat Català de Martorell
Dictat Català de Martorell

El Servei Local de Català (SLC) organitzarà aquest dijous, a les 19.00h, el 4t Dictat Català de Martorell. L’activitat tindrà lloc a la Biblioteca Martorell. El millor dictat guanyarà una tauleta tàctil. A més, se sortejarà un premi a la participació, consistent en un lot de llibres de l’editorial martorellenca Adesiara. Caldrà inscriure-s’hi de forma gratuïta vint minuts abans del dictat.

La mecànica del concurs, segons detalla el responsable del SLC de Martorell, Andreu González, serà “dictar un text de Pompeu Fabra, de qui enguany es commemoren 150 anys del naixement. A continuació, es dictaran deu paraules més que es tindran en compte si calgués desempatar”.

Pel que fa al text, es llegirà tres vegades: la primera, perquè els participants se’n facin una idea general; la segona, fragment a fragment; per acabar, es farà una nova lectura global perquè els participants comprovin que no se n’han descuidat cap paraula.

La puntuació s’anirà marcant, de manera que els participants només s’hauran de fixar en altres aspectes ortogràfics. “Dictarà el text Teresa Amat, responsable del Servei Local de Català entre els anys 1989 i 2014, escriptora i patrona de la Fundació Francesc Pujols”. “Un cop comentat el dictat, se servirà un refrigeri consistent en coca, cava i refrescos, gentilesa d’Òmnium Cultural”, avança González.

Andreu González, responsable SLC

Els textos es corregiran un altre dia i els premis es lliuraran el 23 d’abril, durant l’acte ‘Com escriure una primera novel·la’, amb l’escriptor martorellenc Jesús Lana, organitzat a la Biblioteca per Òmnium Cultural i el SLC (18.00h).

Andreu González, responsable SLC

Tots els participants del 4t Dictat Català rebran un obsequi i només hi podran prendre part els adults. Les bases completes del Dictat Català es poden consultar a Facebook.com/slcmartorell.

4t Dictat Català