Es lliuren les claus de dos nous ascensors al barri de Buenos Aires

672
Lliurament claus ascensors Buenos Aires
Lliurament claus ascensors Buenos Aires

L’Ajuntament de Martorell i l’empresa Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, han lliurat aquest matí les claus de dos nous ascensors al número 5 de la plaça Sant Joan Bosco i al número 4 del carrer Tenor Palet, al barri de Buenos Aires. L’actuació ha permès millorar l’accessibilitat als edificis i eliminar barreres arquitectòniques.

Els dos ascensors s’han aixecat a l’exterior de les façanes posteriors d’ambdós blocs per connectar amb els pisos superiors, del 2n al 5è. Per primera vegada, a l’interior de les porteries s’ha col·locat una plataforma elevadora per facilitar l’accés dels veïns al primer pis. Amb aquests, en són 53 els ascensors instal·lats a tot Buenos Aires des de 2006. Actualment, en queda prop d’una vintena per completar el conjunt d’habitatges del barri.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha indicat que “tenim molt d’interès en què cada comunitat tingui el seu ascensor perquè és la millor política d’habitatge que podem fer. Pujar la compra s’acaba convertint en un problema quotidià gros i, en casos extrems, persones amb mobilitat reduïda que no poden sortir de casa seva”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La Generalitat ha subvencionat fins al 60 per cent del cost de la instal·lació dels ascensors, amb un màxim de 6.000 euros per habitatge, mentre que l’Ajuntament de Martorell hi ha atorgat una subvenció a fons perdut de 4.500 euros i la comunitat de propietaris el tant per cent necessari per arribar al total del pressupost.

“Sempre que parlo amb els veïns els hi explico que el millor que podem fer, encara que suposi un petit esforç econòmic per a les famílies, és posar els ascensors. Pensem que, amb les subvencions d’Adigsa i l’Ajuntament, els veïns acaben suportant menys del 40 per cent del cost real. Des de l’administració pública són diners ben invertits perquè fem política social d’habitatge!”, ha subratllat Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El president de l’associació de veïns de Buenos Aires, Ignacio Blázquez, s’ha mostrat satisfet amb els nous ascensors, ja que “en aquesta part del barri hi viu molta gent gran”. Blázquez ha avançat que “ja estan adjudicats tres ascensors més, i altres comunitats estan demanant la subvenció i iniciant-ne els tràmits”.

Ignacio Blázquez, president associació de veïns Buenos Aires

Després de les festes nadalenques, és previst acabar d’arranjar els accessos als ascensors i condicionar l’entorn, tal com s’ha fet a la resta de comunitats, ha assegurat l’alcalde.