Es posa en marxa un nou servei de préstec de llibres electrònics a la Biblioteca de Martorell

509

Des d’aquest dilluns és en funcionament l’eBiblio Catalunya, un nou servei de préstec gratuït de llibre electrònic a les biblioteques públiques que comptarà amb una col·lecció inicial de més de 1.900 títols. Els usuaris del servei podran llegir en línia o bé descarregar el llibre escollit, que desapareixerà del seu dispositiu 21 dies després.

El nou servei eBiblio ofereix la possibilitat de descarregar de forma gratuïta algun dels quasi dos mil llibres en català i castellà que s’hi oferiran d’inici, de tot tipus de gèneres i temàtiques: ficció, còmic, narrativa, teatre, poesia, contes infantils, coneixements, salut, esports, ciències socials, ciència i tecnologia o audiollibres.

Tenir el carnet de la Biblioteca, principal requisit
Per fer-lo servir, només cal, tal i com explica la bibliotecària Noemí Serón, de la Biblioteca Martorell, “disposar del carnet d’usuari d’alguna biblioteca i fer-ne la sol·licitud al web http://catalunya.ebiblio.cat, tot facilitant una adreça electrònica”. Quan un usuari ja inscrit demani un llibre digital en préstec, disposarà de 21 dies per llegir-lo, o bé amb la reproducció en temps real -en streaming-, a qualsevol navegador d’un ordinador personal o d’altres dispositius, com ara la tauleta o el telèfon intel·ligent.

El sistema també és disponible per a Android i properament per a IOS, i també es podrà fer mitjançant la descàrrega, per a ordinadors personals i lectors de llibres electrònics (e-readers) compatibles amb DRM d’Adobe, instal·lant l’aplicació gratuïta Adobe Digital Editions i tenint un compte Adobe ID.

Renovació i afegit de nous volums
L’eBiblio, impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, anirà incorporant les novetats que apareguin al mercat editorial, així com el fons de totes aquelles editorials que disposin d’un fons adient a les polítiques de col·lecció de les biblioteques públiques.